Ενας μεγάλος έρωτας συνήθως υπερισχύει ενός καλοκαιρινού φλερτ! Ο Λεονάρντο Νασιμέντο ντε Αραούζο, γνωστός ως Λεονάρντο, άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση του Ολυμπιακού, ωστόσο το δέλεαρ της επιστροφής του στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ιντερ ενδέχεται να τον κρατήσει μακριά από τον Πειραιά. Οποια και αν είναι πάντως η κατάληξη της υπόθεσης, οι πρωταθλητές Ελλάδας, που εμφανίστηκαν βελτιωμένοι, αλλά ηττήθηκαν (1-0) χθες από την πρωταθλήτρια Τουρκίας Μπεσίκτας υπό το βλέμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη σε φιλικό ματς στην Κωνσταντινούπολη, εξακολουθούν να αναζητούν τον διάδοχο του Βίκτορ Σάντσεθ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, την επαφή με τον παλαίμαχο βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάζεται περισσότερο ως τεχνικός διευθυντής παρά ως προπονητής, έκανε ένας Αργεντινός, ο Εστέμπαν Καμπιάσο, που είχε συνεργαστεί με τον Λεονάρντο, όταν εκείνος ήταν προπονητής, κατακτώντας μαζί το Κύπελλο Ιταλίας. Ηταν η σεζόν 2010-11, όταν υπό τις οδηγίες του Βραζιλιάνου, ο οποίος είχε διαδεχθεί στον πάγκο τον Ραφαέλ Μπενίτεθ, η Ιντερ είχε σπάσει το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών του Φάμπιο Καπέλο συγκεντρώνοντας 33 σε 13 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ μπορούσε να καμαρώνει για το «διπλό» (2-3) στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου και φυσικά για το Κύπελλο Ιταλίας.

Ο Λεονάρντο, όμως, ο οποίος μετά την Ιντερ εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής στη ζάπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν, πρωταγωνιστώντας σε μεγάλα deal γνωστών ποδοσφαιριστών (Σισοκό, Μότα, Μένεζ κ.ά.), εμφανίζεται διστακτικός ως προς την προοπτική της συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Και αυτό διότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ιντερ επεξεργάζεται τη φόρμουλα για το διαζύγιο με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι κλείνοντας ξανά το μάτι στον Λεονάρντο είτε για τη θέση του προπονητή είτε για το πόστο του τεχνικού συμβούλου με προπονητή τον Ρόναλντ Ντε Μπουρ.

Με λίγα λόγια, αν δεν είχε προκύψει το ενδιαφέρον της Ιντερ, ο Λεονάρντο, που λέγεται πως ήλθε στην Ελλάδα για να ακούσει την πρόταση του Ολυμπιακού, θα είχε ήδη κλείσει στους Ερυθρόλευκους. Αν οι διαπραγματεύσεις έχουν αρνητική κατάληξη, οι πρωταθλητές Ελλάδος θα ασχοληθούν με περιπτώσεις από τη Γαλλία (Ιμπέρ Φουρνιέ, Ρεμί Γκαρντ) και την Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο), ενώ σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί και το λεγόμενο Plan B, το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη που κάηκε προς το παρόν δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο.