Τη μαγεία του κινητού κινηματογράφου, που έχει εξαφανιστεί από την ελληνική επαρχία εδώ και μισό αιώνα, ανασταίνει και φέτος, για τρίτη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους σε χωριά και παραθεριστικά κέντρα της Ηλείας.

Οι υπαίθριες προβολές αφορούν 27 ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένου σχεδίου από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, του φορέα που έκανε γνωστό στην Ελλάδα τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο.

Θα προβληθούν βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ ξένες παιδικές ταινίες, μεγάλου μήκους φιξιόν, αλλά και animation, που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, αλλά θα ενθουσιάσουν ιδιαίτερα νέους και παιδιά, καθώς αφηγούνται ευφάνταστες ιστορίες με σύγχρονα θέματα -πρωταγωνιστούν άλλωστε παιδιά και έφηβοι. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια των τοπικών φορέων (Κοινότητες, πολιτιστικοί σύλλογοι κλπ.).

Η είσοδος είναι ελεύθερη καθώς το Νεανικό Πλάνο διαθέτει δωρεάν τις ταινίες, όπως επίσης δωρεάν διατίθεται από τους συνεργάτες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και όλος ο τεχνικός εξοπλισμός.

Προς το παρόν, συνεχίζονται οι προγραμματισμένες προβολές στα εξής ορεινά και παραλιακά χωριά της Ηλείας:

Δευτέρα 8/8, Μυρτιά, «Ο δράκος του πάγου», του Martin Hogdahl (Σουηδία, 2012)

Τρίτη 9/8, παραλία Σαβαλίων, «Λαβύρινθος», του Douglas Boswell (Βέλγιο-Ολλανδία, 2014)

Σάββατο 13/8, Κούμανη, «Η Κλάρα και το μυστικό των αρκούδων», του Tobias Ineichen (Ελβετία-Γερμανία, 2012)

Τετάρτη 17/8, Αγ. Παρασκευή Σπιάντζας, «Ένα μπιζέλι για σπίτι», του Thomas Heinemann (Γερμανία, 2014)

Σάββατο 20/8, Καλλίκωμο, «Φιν», του Frans Weisz, (Βέλγιο, 2013)

Κυριακή 21/8, Κρέστενα, «Ο Ψύλλος», του Δημήτρης Σπύρου (Ελλάδα, 1990)

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και όσοι τοπικοί φορείς ενδιαφέρονται να οργανώσουν προβολές στα χωριά τους μπορούν να επικοινωνούν με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο τηλ. 6973-431.805.

Το κοινό μπορεί να ενημερώνεται για το συνεχώς εμπλουτιζόμενο πρόγραμμα στην σελίδα του F/B «Σινεμά στις πλατείες».