Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ εμφανίστηκε δίπλα στη Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, σε ενθουσιώδη συγκέντρωση στη γενέτειρά του Νεμπράσκα, απ’ όπου προκάλεσε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, λέγοντας ότι θα οδηγήσει ο ίδιος τον κόσμο στα εκλογικά κέντρα τον Νοέμβριο.

«Υπόσχομαι σήμερα ότι τη μέρα των εκλογών, 8 Νοεμβρίου, θα πάω στα εκλογικά κέντρα τουλάχιστον 10 άτομα τα οποία θα δυσκολεύονταν να πάνε αλλιώς», δήλωσε ο Μπάφετ. Πρόσθεσε επίσης ότι υποστηρίζει έναν ιστότοπο (Drive2Vote) ο οποίος συντονίζει μεταφορές στα εκλογικά κέντρα και ότι έχει νοικιάσει τρόλει το οποίο μπορεί να μεταφέρει 32 άτομα για τον ίδιο λόγο.

«Θα ασχοληθώ με το θέμα όλη μέρα. Θα κάνω σέλφις, οτιδήποτε χρειάζεται», είπε, αναφερόμενος στις φωτογραφίες που βγάζει ο κόσμος με διάσημα άτομα.

«Θα χορέψουμε στους δρόμους»

Ο Μπάφετ, ο οποίος υποστηρίζει την Κλίντον για την προεδρία, είπε ότι ο σκοπός του ήταν να καταφέρει την υψηλότερη συμμετοχή στην περιφέρεια της Ομαχα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στη χώρα. Η Νεμπράσκα μαζί με τη βορειοανατολική πολιτεία Μέιν είναι οι μόνες πολιτείες όπου βγαίνουν εκλέκτορες και σε πολιτειακό επίπεδο και σε περιφερειακό, συνδυάζοντας δύο συστήματα.

Η Κλίντον ανταπάντησε, «Ο Γουόρεν και εγώ θα χορέψουμε στους δρόμους της Ομαχα μαζί! Ισως, αν είμαστε πολύ τυχεροί, να φορέσει και το κοστούμι του Ελβις, ξανά».

Νωρίτερα ο Μπάφετ προκάλεσε τον Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, κάτι που αποτελεί δεδομένη κίνηση των προεδρικών υποψηφίων. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να το πράξει μέχρι να τελειώσει τον έλεγχο των δηλώσεών του η αμερικανική εφορία.

«Εχω ένα νέο να του πω», ανέφερε ο Μπάφετ, «και εγώ τελώ υπό έλεγχο, και θα χαιρόμουν να συναντηθούμε όπου θέλει, όποτε θέλει, πριν τις εκλογές. Θα φέρω τη φορολογική μου δήλωση, εκείνος μπορεί να φέρει τη φορολογική του δήλωση (…) και να αφήσουμε τον κόσμο να μας κάνει ερωτήσεις για το τί αναφέρεται σε αυτές». Ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας, είπε ο Μπάφετ, δεν φοβάται την εφορία, αλλά τους ψηφοφόρους.