Το σύνθημα που έδωσε ο μπαρουτοκαπνισμένος από διεθνείς αναμετρήσεις τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Ζιλμπέρτο Σίλβα θα μπορούσε να απευθύνεται όχι μόνο στους Πράσινους αλλά και στους Κίτρινους της ΑΕΚ, καθώς και στους Κυανόλευκους του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι αύριο θα δώσουν τη μάχη της πρόκρισης στους επαναληπτικούς αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

«Η πιο δύσκολη πρόκληση είναι η επόμενη και μετά πάλι η επόμενη» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ο 40χρονος παλαίμαχος άσος της Αρσεναλ, της Εθνικής Βραζιλίας και του Τριφυλλιού λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση της αποστολής με προορισμό τη Στοκχόλμη, όπου οι Πράσινοι θα αντιμετωπίσουν αύριο Πέμπτη (20.00) την ΑΙΚ στη ρεβάνς τού υπέρ τους 1-0 στη Λεωφόρο. Ο τεχνικός του ΠΑΟ Αντρέα Στραματσόνι συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Νίκλας Χουλτ, αλλά η ετοιμότητα του σουηδού αριστερού μπακ, ο οποίος χθες περιορίστηκε σε ατομικό πρόγραμμα, θα κριθεί επί σουηδικού εδάφους.

Παράλληλα, η ΑΕΚ προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον 200ό ευρωπαϊκό αγώνα της απέναντι στη γαλλική Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ, όπου οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τη λευκή ισοπαλία του πρώτου αγώνα στο Σταντ Ζοφρουά-Γκισάρ και να προκριθούν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Το απρόοπτο και συνάμα δυσάρεστο για τον γεωργιανό τεχνικό αφορά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο σουηδός μέσος παρουσίασε υψηλό πυρετό λόγω γαστρεντερίτιδας και η συμμετοχή του στον αυριανό (21.00) επαναληπτικό θεωρείται αμφίβολη.

Εν τω μεταξύ, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης χαρακτήρισε ορόσημο το αυριανό ματς με την ολλανδική Αλκμααρ υποστηρίζοντας ότι η ήττα (1-0) στον πρώτο αγώνα καθιστά αυτό το αποτέλεσμα «καλό αλλά παράλληλα και ύπουλο. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, αλλά ένδεκα είναι εκείνοι, ένδεκα κι εμείς. Σε ένα μεμονωμένο παιχνίδι δεν φαίνεται η διαφορά δυναμικότητας, αλλά σε βάθος χρόνου και εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό βάσει των ικανοτήτων μας». Να σημειωθεί ότι χθες άλλαξε η ώρα έναρξης της αναμέτρησης και έτσι το ματς θα διεξαχθεί στις 20.00 και όχι στις 21.00.