Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τα ξημερώματα της Δευτέρας την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό σε συγκρότημα κατοικιών στρατιωτικών και στελεχών οργανώσεων στην Καμπούλ, μετά από ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε όλη την πόλη.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι τέσσερα άτομα με βαρύ οπλισμό μάχονταν στην περιοχή του ξενοδοχείου Northgate, φρουρούμενου συγκροτήματος κατοικιών για ξένους στρατιωτικούς και στελέχη ιδιωτικών οργανώσεων.

Οι αφγανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα αν υπήρξαν θύματα.

Εκπρόσωπος της αποστολής Resolute Support, της οποίας ηγείται το ΝΑΤΟ, είπε ότι γίνονταν εκτιμήσεις για την κατάσταση, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι υπάρχουν δεκάδες θυμάτων, και πρόσθεσαν ότι οι μαχητές τους είχαν διεισδύσει στο συγκρότημα.

Πριν από μια εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των μελών της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρα, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άτομα.

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι συχνά δηλώνουν ότι θέλουν να αποφύγουν τους θανάτους αμάχων, ανέφεραν ότι το συγκρότημα βρίσκεται κοντά σε κατοικίες και πως οι απλοί πολίτες δεν βλάφτηκαν.