Ο Μπέρνι Σάντερς κάλεσε τη Δευτέρα τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο» για τις ΗΠΑ τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Τραμπ είναι άξεστος, είναι δημαγωγός» είπε ο γερουσιαστής από το Βερμόντ στο περιθώριο του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος που ξεκίνησε στη Φιλαδέλφεια.

«Πρέπει να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Πρέπει να εκλέξουμε τη Χίλαρι Κλίντον» τόνισε ο πρώην διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να αποδοκιμάσουν το κάλεσμα για ψήφο στην Κλίντον.

Πολλοί, μάλιστα, φώναζαν ρυθμικά «Μπέρνι, Μπέρνι» και «Θέλουμε τον Μπέρνι», ζητώντας του με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο και να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο ίδιος απάντησε στους υποστηρικτές του: «Αυτός είναι ο πραγματικός κόσμος».

Ο Σάντερς, που δεν κατάφερε στις προκριματικές με αντίπαλο την Κλίντον, να συγκεντρώσει αριθμό εκλεκτόρων ικανό για να λάβει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, επέμεινε ότι «ο Τραμπ είναι επικίνδυνος για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει να ηττηθεί».

Το συνέδριο θα χρίσει επισήμως τη Χίλαρι Κλίντον υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και επιδιώκει να δώσει μία εικόνα σταθερότητας και συνοχής, σε αντίθεση με την εικόνα της αβεβαιότητας που δημιούργησε το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.