Ο χώρος μας χρειάζεται ένα πολιτικό Big Bang. Οι θέσεις της Επιτροπής Διαλόγου με το Ποτάμι είναι μια πολύ καλή βάση προγραμματικών θέσεων. Οι ενέργειές μας πρέπει να είναι άμεσες, αποφασιστικές και υπερβατικές προσώπων και καταστάσεων. Δράση εδώ και τώρα. «Οι καιροί ου μενετοί».

Οι έλληνες Δημοκράτες και Σοσιαλιστές διαμορφώνουμε έναν σύγχρονο, ενιαίο, μεταρρυθμιστικό προοδευτικό χώρο που θα εκφράσει το 25%-30% της κοινωνίας. Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, απέναντι στις λαϊκίστικες αυταπάτες και τον καθεστωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη συντηρητική ΝΔ των δήθεν μεταρρυθμίσεων.

Ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές. Δεν μας αρκεί ο απλός ρυθμιστικός ρόλος. Η κοινωνική δυναμική της ενότητας είναι τεράστια. Δεν περισσεύει κανένας, ούτε κόμμα ούτε κίνηση ούτε πρόσωπο.

Δεν πρέπει να βρεθούμε απροετοίμαστοι σε πιθανές πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο. Ο χώρος πρέπει να κατέβει με ενιαίο ψηφοδέλτιο, κοινή γραμμή, μεταρρυθμιστική ατζέντα, εθνική αυτοπεποίθηση, προοδευτικό πατριωτισμό.

Η ανοιχτή εκλογή του επικεφαλής από τη βάση να λειτουργήσει ως κίνητρο για μεγάλη κινητοποίηση και συμμετοχή πολλών πολλών χιλιάδων πολιτών στην ψηφοφορία.

Παίρνουμε πρωτοβουλία για άμεσο και πλήρη συντονισμό και ώσμωση πρωτοβουλιών στη Βουλή με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο προσωπικών στρατηγικών και αναβολών. Οι ευκαιρίες δεν περιμένουν. Ή τις κερδίζουμε όλοι μαζί ή τις χάνουμε όλοι μαζί.

Ο Γιάννης Μανιάτης είναι βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην υπουργός