Οι πρωταθλητές, αν και επιθετικά δημιούργησαν αρκετές φάσεις (είχαν και δύο δοκάρια με τον Σεμπά στο 22′ και τον Ντουρμάζ στο 27′), αφενός δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, αφετέρου έδειξαν ακόμη μία φορά πολλές αδυναμίες ανασταλτικά (έχουν δεχτεί γκολ στα πέντε από τα έξι φιλικά που έχουν δώσει) όπως άλλωστε καταδεικνύουν και τα τρία τέρματα που πέτυχε η εξαιρετική ομάδα του Τραϊανού Δέλλα με τον Μπιτόλο στο 27′ και τον Λε Ταλέκ στο 73′ και στο 84′. Προσωρινά (33′) ισοφάρισε ο Μιλιβόγεβιτς για το σύνολο του Βίκτορ Σάντσεθ που ενόψει της αναμέτρησης με τη Χάποελ Μπερ Σεβά (27/7) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχει μια εβδομάδα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Πριν από τη σέντρα, οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν και χρήση χημικών.

Αντιθέτως, φωτιές πετούσε ο Παναθηναϊκός στην καλύτερή του εμφάνιση κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, μόλις οκτώ ημέρες πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς (28/7) με μια εκ των ΑΙΚ Στοκχόλμης ή Γιουρόπα στο Απόστολος Νικολαΐδης. Οι Πράσινοι ήταν καταιγιστικοί απέναντι στην Τσβόλε που στο διάστημα 20′-40′ δέχθηκε το σφυροκόπημα της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι και τρία θαυμάσια γκολ: στο 27′ με κεραυνό του Λεντέσμα από απόσταση 30 μέτρων, στο 37′ με εξαιρετική συνεργασία των Ιμπάρμπο, Χουλτ και ωραίο τελείωμα του Λουντ και στο 40′ με όμορφο φαλτσαριστό σουτ του Γουακάσο έξω από την περιοχή, ενώ στο 66′ ο Μπεργκ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 έπειτα από έξυπνη ασίστ του Βιγιαφάνιες. Κορυφαίος των Πρασίνων ήταν ο Λεντέσμα, ενώ άρεσε στο ντεμπούτο του ο Γουακάσο.

Θετικό ήταν το τελευταίο τεστ πριν από την αναμέτρηση με τη Σεντ Ετιέν (28/7) και για την ΑΕΚ, που πάντως είχε να αντιμετωπίσει τον αδύναμο Αρη Λεμεσού. Οι Κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ στο 12′ με γκολ του Πέκχαρτ έπειτα από ωραία ενέργεια του Βάργκας και έγραψαν το τελικό 2-0 με δυνατό μακρινό σουτ του Τζανετόπουλου. Στο μεσοδιάστημα έχασαν πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν τη νίκη τους, γεγονός που δεν ικανοποίησε τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος πάντως παρουσίασε ακόμη μία φορά μια ομάδα με τακτική συνοχή, αμυντική προσήλωση (διατήρησε το μηδέν για πέμπτο σερί ματς) και αυτοματισμούς. Το ντεμπούτο του έκανε ο πορτογάλος φορ Αλμέιδα, ο οποίος ακόμη χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί.