Η βουλευτής Αντζελα Ιγκλ ανακοίνωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, αφήνοντας τον βουλευτή Οουεν Σμιθ μοναδικό αντίπαλο του Τζέρεμι Κόρμπιν για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βρετανία.

«Είναι προς το συμφέρον του Εργατικού Κόμματος ότι ενωθήκαμε τώρα ώστε να έχουμε έναν υποψήφιο», δήλωσε η Ιγκλ στους δημοσιογράφους.

Ο Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών, που έχει απολέσει την υποστήριξη των περισσότερων βουλευτών του κόμματος αλλά παραμένει δημοφιλής στη βάση του, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Σμιθ, πρώην σύμβουλο του Κόρμπιν για θέματα απασχόλησης και συντάξεων, με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να αναμένεται να γίνει γνωστό στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Σμιθ έχει δηλώσει πως οι Βρετανοί πρέπει να ξαναψηφίσουν σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή αποχώρηση από την ΕΕ μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit.

Σε ομιλία του μετά την απόσυρση της Ιγκλ ο 46χρονος Σμιθ υποσχέθηκε πως θα οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία και θα είναι εξίσου ριζοσπαστικός με τον Κόρμπιν.