Εφέτος το καλοκαίρι, ο εικαστικός θεσμός «ΠΛΟΕΣ» που διανύει την 22η του χρονιά, παρουσιάζει στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου, το δεύτερο μέρος της τετραλογίας για το περιβάλλον (με την ευρεία έννοια του όρου και της πραγματικότητας).

Αν η περσινή έκθεση, με τα «Νηπενθή κι Εωθινά» της, επικεντρωνόταν στην αντιστοιχία που αφορούσε την βιοποικιλότητα της εξωτερικής φύσης και του εσωτερικού μας εαυτού, η φετινή, με τίτλο «Επικράτειες του Νότου», εστιάζεται στις ιδιοσυγκρασιακές και πολιτισμικές μας ιδιαιτερότητες, που από τη μια πλευρά ευνοούνται από τις κλιματικές συνθήκες, από την άλλη όμως αυτές δεν διασφαλίζουν μεμονωμένα κάτι ξεχωριστό, υποθάλποντας (κυρίως στη χώρα μας), ως αξεδιάλυτο αμάλγαμα, μια διαφορετικότητα νοοτροπίας, κουλτούρας, ηθών, συμπεριφοράς, αντιλήψεων, πεποιθήσεων, αντιδράσεων και χαρακτηριστικών γνωρισμάτων.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Δάφνη Αγγελίδου, Νίκος Βανδώρος, Μάρκος Βενιός, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γιώτσας, Άννα Γρηγόρα, Νίκος Καλαφάτης, Γιάννης Κουτσούρης, Πάνος Μπαλωμένος, Ιόλη Ξιφαρά, Τιτίκα Σάλλα, Γιάννης Τζένος, Δέσποινα Τσάκνη, Γιώργος Χαδούλης.

Tο σκεπτικό, η διαμόρφωση κι η επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και του συνοδευτικού, δίγλωσσου Καταλόγου, ανήκουν στην Αθηνά Σχινά, Κριτικό & Ιστορικό Τέχνης.

Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως (ΧώραΆνδρου, τηλ. 22820-24598)

Εγκαίνια Σάββατο 23 Ιουλίου στις 20.00

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 13.30 και 18.30 – 21.30 (εκτός Τρίτης)