ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!

Στο κλίμα αναζωπύρωσης των συγκεντρώσεων στις ΗΠΑ για την αστυνομική βία σε βάρος Αφροαμερικανών μετά τη Λιουιζιάνα έρχεται να προστεθεί νέο περιστατικό, μόλις δύο ημέρες μετά: Ενας 32χρονος στη Μινεσότα πυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, με τη γυναίκα του και το παιδί τους στο όχημα, κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας.

Η σύζυγος κατέγραφε με το κινητό της τμήμα του περιστατικού και το μετέδωσε σε ζωντανό χρόνο στο Διαδίκτυο.

Το βίντεο από το περιστατικό, το βράδυ της Τετάρτης, διαδόθηκε αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα -σε σημείο που πρόλαβε να γίνει είδηση πριν καν πιάσουν το νήμα ακόμη και τοπικά ΜΜΕ της Μινεσότα.

Ο 32χρονος Φιλάντο Καστίλ οδηγούσε στην πόλη Φάλκον Χάιτς, έξω από το Σέιντ Πολ της Μινεσότα, με τη σύζυγο και τη μικρή κόρη τους στο αυτοκίνητο όταν τους σταμάτησε η αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Καστίλ ο οποίος και εξέπνευσε μετά από λίγο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, λέγοντας πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο αστυνομικός που ενεπλάκη έχει τεθεί σε άδεια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η σύζυγος που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, η Λάβις Ρέινολντς, η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο επειδή είχε σπασμένο φλας. Ο Καστίλ ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε άδεια οπλοφορίας και ότι είχε όπλο μαζί του.

Σύμφωνα με την Ρέινολντς, όταν ο Καστίλ πήγε να πιάσει το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας για να την δείξει στον αστυνομικό, ο δεύτερος τον πυροβόλησε.

Στο βίντεο που ξεκίνησε στη συνέχεια να μεταδίδει σε ζωντανό χρόνο μέσω Διαδικτύου η Ρέινολντς, ο Καστίλ φαίνεται αιμόφυρτος και η μικρή κόρη τους ακούγεται σε κάποιο σημείο να λέει στη μητέρα της «όλα καλά μαμά, εδώ είμαι».

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!