H Renault παρουσίασε το πρώτο της Pick-Up! Το νέο μοντέλο ονομάζεται Alaskan Και διαθέτει μεγάλους χώρους, εξαιρετικές επιδόσεις για την εκτός δρόμου οδήγηση και ιδιαίτερα μοντέρνα εμφάνιση που παραπέμπει σε crossover.

Το νέο μοντέλο έχει μυώδη εμφάνιση, με έντονα νεύρα και προστατευτική ποδιά στον προφυλακτήρα. Μοντέρνα εικόνα διαθέτει ακόμα και στα υπόλοιπα μέρη του αμαξώματος, το οποίο είναι από τα πιο όμορφα σύγχρονα pick-up.

Στην εκτός δρόμου οδήγησης βοηθάει τόσο η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (230 χλστ.) και το σύστημα τετρακίνησης που περιλαμβάνει τις επιλογές 2WD (πίσω κίνηση), 4H (για ταχύτητες έως 100 χλμ./ώρα) και 4LO για πιο δύσβατες συνθήκες. Επίσης, εφοδιάζεται με ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν τα άφθονα ηλεκτρονικά καλούδια, ενώ ξεχωρίζει το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών, περιμετρικές κάμερες, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, αυτόματος κλιματισμός, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα κ.λπ.

Το Renault Alaskan κινείται από έναν 2.3 λτ. twin-turbo κινητήρα πετρελαίου, σε δύο εκδόσεις ισχύος με 160 ή 190 ίππους.

Στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει πιθανότατα το πρώτο εξάμηνο του 2017.