Με τη σκέψη της να «φτερουγίζει» στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου θα διεξαχθούν οι 31 Ολυμπιακοί Αγώνες (5-21 Αυγούστου), η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει (19.00, ΕΡΤ2, OTE sport 4) το Ιράν του Ντιρκ Μπάουερμαν στην πρεμιέρα του προολυμπιακού τουρνουά, που αρχίζει σήμερα στο Τορίνο με τη συμμετοχή της Ελλάδας, του Ιράν και του Μεξικού στον πρώτο όμιλο και των Ιταλίας, Κροατίας και Τυνησίας στον δεύτερο.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάκριση από την ολυμπιακή συμμετοχή, είτε παίζεις στο ΝΒΑ είτε είσαι δισεκατομμυριούχος στην ομάδα σου. Τρία στοιχεία χρειάζονται για να πάμε καλά. Να κερδίσουμε τα ριμπάουντ, να έχουμε καλό ποσοστό στα τρίποντα και να μην κάνουμε εύκολα λάθη. Είναι πολύ βασικό να αξιοποιήσουμε την αθλητικότητά μας. Να πηδάμε πάνω από τη στεφάνη, να έχουμε τα ριμπάουντ, να κάνουμε βουτιές για την μπάλα» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Φώτης Κατσικάρης.

Ερωτηθείς σχετικά με το «άγχος» και το τι θα συνιστά «αποτυχία», δεδομένου ότι μόνο ο νικητής του τουρνουά κατακτά την πρόκριση για το Ρίο και η Εθνική δεν ξεκινά ως φαβορί, ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε: «Η ελληνική γλώσσα είναι αρκετά πλούσια. Υπάρχει η αποτυχία, υπάρχει και η μη επιτυχία ή το φιάσκο. Υπάρχει πίεση –διαχρονικά υπάρχει στην εθνική ομάδα -, καθώς υπάρχει και ευθύνη στην προσπάθεια να πετυχαίνει τους στόχους της». Το πρόγραμμα της πρεμιέρας: Ελλάδα – Ιράν (19.00, ΕΡΤ2, OTE sport 4), Τυνησία – Ιταλία (22.00, ΕΡΤ2, OTE sport 4).

ΠΡΑΣΙΝΟΣ Ο ΣΙΓΚΛΕΤΟΝ. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε χθες την απόκτηση και δεύτερου Αμερικανού, που συμμετείχε στο τελευταίο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Μετά τον Κρις Σίγκλετον (27 ετών, 2,03 μ.) της Λοκομοτίβ Κουμπάν, οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης επισημοποίησαν τη συμφωνία με τον Μάικ Τζέιμς (26 ετών, 1,85 μ.) της Λαμποράλ Κούτσα σημειώνοντας ότι η προ διετίας «ανακάλυψη» του Κολοσσού Ρόδου έχει το δικαίωμα να υπογράψει εγγυημένο συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ ώς τις 5 Αυγούστου. Τις επόμενες ημέρες ο ΠΑΟ θα περιμένει την απάντηση του Γιάννη Μπουρούση, ενώ η δεύτερη επιλογή για τη θέση 5 είναι ο Ιαν Βουγιούκας.