Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου της κολώνας τιμονιού αυτοκινήτων Aygo, πραγματοποιεί η Toyota Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

O προληπτικός έλεγχος αφορά μόλις 10 οχήματα, παραγωγής από τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 έως τις 15 Οκτωβρίου 2014. Στα επηρεαζόμενα οχήματα υπάρχει η πιθανότητα ο εσωτερικός άξονας της κολώνας του τιμονιού να είναι εκτός προδιαγραφών. Εν δυνάμει, η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπάσιμο του άξονα. Σε συνέπεια αυτού, θα σταματήσει η διασύνδεση μεταξύ του τιμονιού και των εμπρός τροχών. Σε αυτή τη περίπτωση, ο οδηγός είναι πιθανό να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος ή/και αντικατάσταση της κολώνας τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ).