Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε τη Μεγαλόπολη το Σάββατο. Μάλιστα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποφασίστηκε να κηρυχθεί ο δήμος Μεγαλόπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου η Πυροσβεστική έχει λάβει περισσότερες από 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων.Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, ενώ έπεσαν και σκεπές. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταστράφηκαν πολλά στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ χάθηκαν και αρκετά πουλερικά.

Στο μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας σφοδρή χαλαζόπτωση εγκλώβισε τουλάχιστον 60 αυτοκίνητα στο τούνελ, καθώς λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων οι οδηγοί δεν μπόρεσαν να κινηθούν με τα οχήματά τους.

Πάντως, σε επιφυλακή βρίσκεται και το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, καθώς τα νερά στη γέφυρα Μπαρμπουτσάνας έχουν περάσει από πάνω, με αποτέλεσμα να απειλείται το ορυχείο της Θωκνίας.