Ο μέχρι πρότινος αδιάλλακτος Παναθηναϊκός, ο οποίος βρισκόταν μονίμως (και παραμένει) στα χαρακώματα με τη διοίκηση της ΕΠΟ, έκανε ένα βήμα πίσω και βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, Χρήστος Παναγόπουλος, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ομάδας Βασίλη Κωνσταντίνου, είχε συνάντηση μιάμισης ώρας με τον ποδοσφαιρικό παράγοντα, τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν εγκαλέσει οι Πράσινοι για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οπως εξήγησε στα «ΝΕΑ» ο Παναγόπουλος: «Εμείς, ως Παναθηναϊκός, κάνουμε συνεχείς προσπάθειες και δεν σταματάμε διότι θέλουμε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο ποδόσφαιρο. Δεν νομιμοποιούμε κανέναν επειδή συνομιλούμε μαζί του, αλλά προασπίζουμε όσα πιστεύουμε. Θέλουμε το 50-50 στη διαιτησία, όπως επίσης θέλουμε το νέο πρωτάθλημα να αρχίσει σε νέα βάση. Δεν θέλουμε να είναι και πάλι σημαδεμένο. Πρέπει να φύγει η καχυποψία για τη διαιτησία γιατί είναι μια μπαρουταποθήκη».

Οι Πράσινοι, μεταξύ άλλων, ζήτησαν την αντικατάσταση της παρούσας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (εξαιρουμένου του νυν μέλους Γιώργου Καραμελίδη) με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής. Πρότειναν για επικεφαλής της ΚΕΔ τον Γιώργο Μπίκα και μέλη τους Τεροβίτσα, Καλύβα, Παπαδάκο και Σταθόπουλο, ενώ έθεσαν θέμα μη εμπλοκής του Κύρου Βασσάρα στον καταρτισμό των πινάκων και τον ορισμό των διαιτητών. Μάλιστα όπως αποκάλυψε το διοικητικό στέλεχος του Τριφυλλιού, ο Γκιρτζίκης, ο οποίος πάντως εξέφρασε την ένστασή του για την περιθωριοποίηση του Βασσάρα, ήταν θετικός ως προς την ουσία της πρότασης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συμφωνώ με την πρόταση, φέρτε τη και θα την περάσω στο διοικητικό συμβούλιο». Μάλιστα ο Παναθηναϊκός ήδη κίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και εκπροσώπους της λεγόμενης «συμμαχίας των 12» προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση.

Ωστόσο, από την πλευρά τής ΕΠΟ δεν επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε δέσμευση του Γκιρτζίκη ο οποίος, όπως τονιζόταν, είπε «συνεννοηθείτε μεταξύ σας και φέρτε μας πρόταση για να τη συζητήσουμε».