Τις πληγές της από την ισχυρή νεροποντή, που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Τρίτης και διήρκεσε πολλές ώρες, μετρά η Ροδόπη.

Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες καπνού και σιτηρών καταστράφηκαν σε όλο το μήκος της ανατολικής λεκάνης της Ροδόπης, από την Κομοτηνή έως και την περιοχή του δήμου Αρριανών.

Απειλήθηκαν ακόμα και χωριά καθώς από τη δύναμη του νερού υποχώρησε το οδόστρωμα στον οικισμό του Δοκού, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν με υπερχείλιση ποταμών και παραποτάμων στις περιοχές της Βραγιάς, του Πάσσου, της Φιλλύρας, του Καλληντυρίου, του Ομηρικού και άλλων οικισμών.

Από την ένταση του φαινομένου και από πτώσεις δέντρων παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν γεωργικοί ελκυστήρες, αγροτικά αυτοκίνητα και αγροτικές υποδομές σε όλο το εύρος της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ υπολογίζονται σε περισσότερα από 15.000 στρέμματα οι πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Απροσπέλαστες παραμένουν οι ιρλανδικές διαβάσεις στο ύψος του Μακροπόταμου, οι οποίες έχουν υπερχειλίσει και έχουν δοθεί οδηγίες, από τη διεύθυνση πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στους οδηγούς να μην επιχειρούν να προσεγγίσουν τα συγκεκριμένα σημεία.

Κλιμάκια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν μια πρώτη καταγραφή των ζημιών ενώ οι αγρότες των περιοχών αυτών ζητούν ήδη την αποτίμηση των ζημιών από τους εμπειρογνώμονες του ΕΛΓΑ, εκτιμώντας σε πολλές περιπτώσεις ως ολική την καταστροφή που υπέστησαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από