Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο (5-21) στο Ρίο Ντε Zανέιρο θα περάσουν στην Ιστορία ως η πρώτη διοργάνωση, στην οποία θα συμμετάσχει «η ομάδα των προσφύγων». Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στους Αγώνες της Βραζιλίας, θα λάβουν μέρος 10 πρόσφυγες, οι οποίοι θα συνοδεύονται από 12 παράγοντες και θα αγωνισθούν υπό την Ολυμπιακή σημαία.

Πρόκειται για πέντε αθλητές από το Νότιο Σουδάν, δύο από την Συρία, δύο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έναν από την Αιθιοπία. Οι έξι εξ αυτών είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες, ενώ θα αγωνιστούν στην κολύμβηση, το τζούντο και το στίβο.

Ο Μπαχ αναφέρθηκε σε μια «ιστορική ημέρα» και δήλωσε για το θέμα: «Αυτοί οι πρόσφυγες αθλητές δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν ομάδα, δεν έχουν σημαία, δεν έχουν εθνικό ύμνο. Η εφεύρεση αυτής της ομάδας προσφύγων είναι για να τους δώσει ένα σπίτι στο Ολυμπιακό χωριό μαζί με όλους τους αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο. Θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου προς τιμήν τους, η Ολυμπιακή σημαία θα τους οδηγήσει εντός του σταδίου. Αυτό μπορεί να στείλει ένα σύμβολο ελπίδας για όλους τους πρόσφυγες στον κόσμο και μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στην διεθνή κοινότητα ότι οι πρόσφυγες είναι συνάνθρωποι μας και είναι ένας εμπλουτισμός για την κοινωνία».

Η «ομάδα των προσφύγων» θα στεγαστεί στο χωριό των αθλητών μαζί με όλες τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες και θα μπει προτελευταία στο γήπεδο στην τελετή έναρξης, μπροστά από αυτήν της «οικοδέσποινας» Βραζιλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από