Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2016 θα κάνουν την εμφάνισή τους μερικοί από τους καλύτερους –και ακριβότερους –ποδοσφαιριστές του κόσμου: ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο Τόμας Μίλερ. Για πρώτη φορά από το 1972 και μετά εκεί θα βρεθούν και οι μεγαλύτεροι σταρ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας, αν και σε οικονομικούς όρους οι διαφορές με τις κορυφαίες εθνικές ομάδες είναι τεράστιες. Εάν έπαιρναν μεταγραφή και οι 23 παίκτες της Εθνικής Ουγγαρίας θα συγκέντρωναν περίπου 31 εκατ. δολάρια, τα λιγότερα από τις 24 χώρες που συμμετέχουν στο Euro 2016. Στην πρώτη θέση θα βρισκόταν η Ισπανία με περισσότερα από 700 εκατ. και στην έβδομη θέση η Πορτογαλία με κάτι λιγότερο από 350 εκατ. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο ο 31χρονος Ρονάλντο αξίζει 116 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποίησε η ολλανδική τράπεζα ING Groep NV.

Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές η αξία της Εθνικής Ισπανίας ανέρχεται σε 736 εκατ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία με 633 εκατ. και ακολουθεί η Ιταλία με 551 εκατ. Στο τουρνουά που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου σε δέκα πόλεις σε όλη τη Γαλλία θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών. Ο αριθμός των Εθνικών έχει αυξηθεί από 16 σε 24 και στη Γαλλία θα κάνουν την εμφάνισή τους μεταξύ άλλων οι ομάδες της Ουαλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Ισλανδίας και της Αλβανίας. Αυτές θα κληθούν να αναμετρηθούν με παραδοσιακούς γίγαντες όπως είναι η Ισπανία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Ιταλία.

Ανάμεσα στους πολυτιμότερους παίκτες στους οποίους αναφέρεται η τράπεζα ING περιλαμβάνονται, εκτός από τον Ρονάλντο, ο 26χρονος παίκτης της Γερμανίας Τόμας Μίλερ του οποίου η αξία υπολογίζεται σε 79 εκατ. δολάρια και οι παίκτες του Βελγίου Εντεν Αζάρ και της Πολωνίας Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με εκτιμώμενη αξία έκαστος 74 εκατ. δολάρια σύμφωνα με την ING, που επικαλείται οικονομικά στοιχεία από τον ιστότοπο Transfermarkt.com.

© Bloomberg News