Το moto της ΑΕΚ, από το 2014, ήταν το επιτυχημένο μονολεκτικό τσιτάτο «Ερχόμαστε». Με την πρώτη χρονιά ξανά στην πρώτη κατηγορία, η ΑΕΚ, μολονότι είχε μικρότερο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας κάνοντας ουσιαστικά τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό με τον Ολυμπιακό και πήρε την τρίτη θέση στη βαθμολογία, σε απόσταση αναπνοής από τους Πράσινους.

Λογικό ο ενεστώτας (Ερχόμαστε) να μετατραπεί στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου σε αόριστο (Ηρθαμε). «Τώρα έρχεται η ΑΕΚ! Το ερχόμαστε, τώρα βρίσκει εφαρμογή στην πραγματικότητα» μου είπε άνθρωπος της πιάτσας την ώρα που είχε ήδη ξεσηκωθεί θύελλα για την υπόθεση Μπακασέτα. «Οχι, δεν μιλάω μόνο για τον Τάσο. Το χειρίστηκε έξυπνα και σωστά η ΑΕΚ και φαίνεται πως αμέσως θα συμβεί αυτό που πολλοί προέβλεπαν, ότι θα μπει στη μύτη του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη» εξήγησε ο μάνατζερ που έγινε πιο αποκαλυπτικός στη συνέχεια.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις του, η ΑΕΚ έχει έτοιμο και τον Απόστολο Βέλλιο του Ηρακλή. Η στήλη είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό πως ο 24χρονος επιθετικός που εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στο εφετινό πρωτάθλημα έχει ως προτεραιότητα το εξωτερικό. Γι’ αυτό άλλωστε προσέλαβε για εκπρόσωπό του τον ισχυρό στη διεθνή αγορά Πολ Κουτσολιάκο επιδιώκοντας να περάσει (ξανά) τα σύνορα και να αγωνιστεί σε καλύτερες συνθήκες, καλύτερο πρωτάθλημα, ωραιότερα γήπεδα και ατμόσφαιρες.

Με τη μέθοδο Μπακασέτα

Τούτο δεν έχει αλλάξει. Ο Βέλλιος, που έχει την εμπειρία από την Αγγλία και τη Δανία την τριετία 2011-14, εξακολουθεί να περιμένει το κάλεσμα από το εξωτερικό. Και πράττει άριστα. Ωστόσο η ΑΕΚ έχει φροντίσει να μαγειρέψει πριν πεινάσει. Εστρωσε το τραπέζι και περιμένει να αρπάξει την ευκαιρία, αν της παρουσιαστεί, ώστε να «φάει» εκείνη τον Βέλλιο. Οπως και με τον Τάσο Μπακασέτα του Πανιωνίου, φαίνεται πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν κάνει ήδη τις βολιδοσκοπήσεις τους και ουσιαστικά αν δεν έχουν καπαρώσει τον σκόρερ 11 γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα, έχουν τον πρώτο λόγο τουλάχιστον. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντίπαλος. Η ΑΕΚ παίζει μόνη της. Γιατί το παιδί δεν θέλει να πάει στον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που υπάρχει ο Μπεργκ, ενώ και στον Ολυμπιακό δεν θα έχει θέση» μού εξήγησε ο ατζέντης που θεωρεί βέβαιο ότι ο Βέλλιος, αν δεν βρει άμεσα ομάδα στο εξωτερικό, θα ακολουθήσει τον Μπακασέτα. «Γι’ αυτό λέω ότι τώρα βρίσκει εφαρμογή το «ερχόμαστε» της ΑΕΚ. Αποκτώντας τους καλύτερους παίκτες από την ελληνική αγορά, σε εξαιρετική ηλικία, δημιουργεί ομάδα που θα έχει όλες τις προοπτικές για να είναι ανταγωνιστική» συμπλήρωσε και δεν έχει άδικο.

Αρχίζουν τα έργα

Πόσες φορές έχετε διαβάσει για νέο γήπεδο στη Λεωφόρο; Πόσες μακέτες έχετε χαζέψει με ένα ανακαινισμένο και πιο σύγχρονο Απόστολος Νικολαΐδης; Πόσες είναι οι φορές που έχει αποκαλυφθεί και παρουσιαστεί ένα (ακόμη) μεγαλόπνοο σχέδιο για νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού; Η τελευταία, με το σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει ο Γιάννης Αλαφούζος, δεν θα μείνει στα χαρτιά και τις μακέτες. Η ανακαίνιση θα γίνει και μάλιστα αρχίζει σύντομα και με πιο εντυπωσιακό τρόπο από ό,τι αρχικά είχε παρουσιαστεί.

Το εκτεταμένο λίφτινγκ θα αρχίσει από τις σουίτες, οι οποίες τελικά θα είναι περισσότερες από όσες είχε εκτιμηθεί πως θα μπορούσε να γίνουν. Το κόστος δεν είναι μικρό και το πλάνο ήθελε να κατασκευαστούν 14 σουίτες. Θα γίνουν όμως 20 γιατί συγκεντρώθηκε χρήμα από την Ομογένεια και επιπροσθέτως εμφανίστηκαν πολλοί ενδιαφερόμενοι για την εκμετάλλευσή τους. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως τα έργα για τις σουίτες θα αρχίσουν αμέσως. Πόσο άμεσα; Μετά το ματς της Κυριακής του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο θα βάλουν μπροστά τα συνεργεία και θα ξεκινήσουν τα έργα. Οι σουίτες, μου είπαν, δεν χρειάζονται άδεια. Αποτελούν μέρος του γηπέδου και μπορούν να κατασκευαστούν πρώτες. Τα υπόλοιπα απαιτούν αδειοδότηση και θα περιμένουν. Ομως από Δευτέρα μπαίνουν μπρος τα έργα.

Από γενεές 14 περνά τον Βασιλακόπουλο

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν ανέκαθεν, όπως είχε αποκαλύψει ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Λιάνης, αρνητικός για να ονομαστεί Νίκος Γκάλης το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ και όπως διαρρέει από το υπουργείο, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Σταύρου Κοντονή, οι συνεργάτες του δέχθηκαν ενοχλήσεις από παράγοντες της ΕΟΚ. Οχι από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, αλλά από τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του. Η διαρροή ενόχλησε τον Βασιλακόπουλο, ο οποίος διέψευσε το ρεπορτάζ και με δήλωσή του πέρασε στην αντεπίθεση. Αλλά ο Σταύρος Κοντονής δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και απάντησε χθες με καυστικότατη ανακοίνωση. Με πρωτοφανείς αιχμές και σαφέστατους υπαινιγμούς. Τονίζει πως «το ΟΑΚΑ δεν πωλείται και ότι τέτοια αθλιότητα σαν κι αυτές που υπηρέτησε ο (πρώην ΓΓΑ) Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν επαναλαμβάνονται», ενώ κάνει λόγο για «έμμεσες επιθέσεις στην κορυφαία προσωπικότητα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ αλλά και σε άλλους αθλητές χάριν των οποίων ισόβιοι παράγοντες απολαμβάνουν προνομίων». Τέλος σημειώνει με επικριτικό ύφος ότι οι επιθέσεις που αποκαλύπτει πως γίνονται κατά αθλητών «χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους, οι οποίοι αυτάρεσκα σπεύδουν εκ προοιμίου να επιβάλουν την υστεροφημία τους μέσω της ονοματοδοσίας αθλητικών εγκαταστάσεων». Ο Σταύρος Κοντονής υπονοεί προφανώς το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Ηλεία, που φέρει το όνομα του προέδρου της ΕΟΚ, τον οποίο περνά γενεές 14 ο υφυπουργός στη λιτή αλλά σκληρή ανακοίνωσή του.

Μυθικά πράγματα!

Οσα έγιναν με τους διαιτητές στο μπάσκετ είναι απίστευτα. Τη μία ημέρα ο πρόεδρος της ΚΕΔ δηλώνει δημοσίως ότι δεν είδε βήματα του Σπανούλη και την επομένη οι διαιτητές τιμωρούνται. Για μία φάση που ήθελε πολλά ριπλέι. Για μόνο μία φάση. Το ομολόγησε μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, όταν είπε ότι δεν είδε άλλες. Και παραμένει στη θέση του!

Κουίζ

Κρίσιμες ημέρες περνά το Mega. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι θετικές και στην άκρη του τούνελ φαίνεται φως. Το «μεγάλο κανάλι» πρέπει βεβαίως να διανύσει δρόμο για να ξεπεράσει τις αναταράξεις, αλλά φαίνεται πως η λύση βρέθηκε. Το θέμα είναι πως άλλο κανάλι θα έχει σύντομα προβλήματα. Αρχές Ιουνίου, είναι σίγουρο ότι θα χάσει μια μεγάλη μάχη και μπορεί για έναν χρόνο να μετρά αντίστροφα. Ποιο είναι το κανάλι και ποια η μάχη;