Είμαστε, λοιπόν, ενώπιον δύο καθοριστικών αναμετρήσεων στα play offs. Το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός πολλά θα αποφασίσουν για την τελική κατάταξη και κυρίως για το πού θα βρεθούν οι ομάδες στις ευρωπαϊκές κληρωτίδες. Κατά συνέπεια θα παίξουν ρόλο στον προγραμματισμό τους ενόψει της νέας σεζόν. Κομβικής σημασίας η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα που χτίζει δυνατή έδρα στα ντέρμπι μπορεί με μια ακόμη επιτυχία να βρεθεί στην πρώτη θέση και (ουσιαστικά) να τη διασφαλίσει. Η ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται συνεχώς, έδειξε χθες κόντρα στον ΠΑΟ μεγάλη διάθεση, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ. Οσο για τον Παναθηναϊκό, απορίας άξιον είναι πώς η ομάδα ενός ιταλού προπονητή (Στραματσόνι) έχει τόσα κενά στα μετόπισθεν και η αμυντική λειτουργία της (στημένες φάσεις και Στιλ) μόνο άρτια δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ας το δουν αυτό οι αρμόδιοι γιατί χάθηκε πολύ έδαφος, αν και όλα ακόμη είναι ανοιχτά.

Τα δύο ταλέντα

Επιτέλους, βλέπουμε νεαρούς να κρίνουν με την παρουσία τους σημαντικά παιχνίδια ή αν θέλετε, να αφήνουν το στίγμα τους. Ο μεν Παπαπέτρου απέδειξε με τρίποντο και πάθος ότι του λείπει μόνο η διάρκεια και όχι τα προσόντα για να κάνει σπουδαία καριέρα. Ο δε Χαραλαμπόπουλος, τα πήρε όλα με τους μικρούς το περασμένο καλοκαίρι και τώρα τα βάζει επί ίσοις όροις με τους μεγάλους. Σκεφθείτε ότι αυτόν τον τόσο ταλαντούχο πιτσιρικά ο Τζόρτζεβιτς ελάχιστα τον εμπιστευόταν…

Αναχωρήσεις

Μετά τον Μπεργκ (που έτσι κι αλλιώς συμπλήρωσε κάρτες) είναι εντελώς απίθανο να δούμε και τον Μακ στο τελευταίο παιχνίδι των play offs μεταξύ ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού. Αμφότεροι πρέπει να ενσωματωθούν στις εθνικές τους ομάδες, τη Σουηδία και τη Σλοβακία αντίστοιχα, γιατί με τα μέχρι σήμερα δεδομένα οι ομοσπονδίες δεν τους δίνουν άδεια για ένα ακόμη ματς. Το αντιλαμβάνονται οι εδώ φωστήρες ότι ξεχείλωσαν το πρόγραμμα και φτάσαμε να δίνουμε αγωνιστικά ραντεβού την ώρα που οι άσοι θα έπρεπε να ξεκουράζονται; Τι άλλο θα εφεύρουν άραγε;

Αστυνομία

Πόσο απέχει το Καβούρι από τη Βουλιαγμένη; Μια ανάσα. Αρα, στην ευρύτερη περιοχή που θα φυλάσσεται λόγω Πούτιν, λογικά θα κυκλοφορούν αμέτρητοι αστυνομικοί. Αυτό σκέφθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος και με δεδομένη τη σημερινή άφιξη του ρώσου προέδρου ελπίζει ότι θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους τους δρόμους (και) της Βουλιαγμένης. Εκεί που από σήμερα διεξάγεται το final-4 του πόλο.

Κλάους

Τον μύχιο πόθο του για έναν τίτλο εξέφρασε μετά τα γκολ εις βάρος του Πανιωνίου ο Αθανασιάδης. «Ισως θα άλλαζα τα γκολ με ένα πρωτάθλημα» είπε, καθώς έφτασε τα 101 με τον ΠΑΟΚ. Οντως, είναι πολλά χρόνια μακριά από την υψηλότερη διάκριση στην Τούμπα και δεν μπορεί πάντα να ευθύνονται οι άλλοι.