Μπορεί οι Πορτογάλοι να επιμένουν ότι ο Μάρκο Σίλβα ψάχνει σπίτι στο Οπόρτο (θεωρώντας δεδομένο ότι θα διαδεχθεί τον Ζοζέ Πεσέιρο), όμως η άφιξη χθες στην Αθήνα του δεξιού μπακ της Σεβίλλης Ντιόγκο Φιγκέιρας έδειξε ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού συνεχίζει κανονικά τον σχεδιασμό των Ερυθρολεύκων για τη νέα χρονιά.

Ο 25χρονος πορτογάλος αμυντικός, που δεν έπιασε στη μόνιμη κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ και δεν είναι στα πλάνα του Ουνάι Εμερι, φαίνεται να αρέσει αρκετά στον Μάρκο Σίλβα και γι’ αυτό πέρασε ιατρικές εξετάσεις και είναι έτοιμος να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ισπανικά ΜΜΕ, καθώς η ελληνική ομάδα τηρεί σιγήν ιχθύος.

Φυσικά δεν θα ερχόταν στην Αθήνα αν δεν υπήρχε το ενδιαφέρον και αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή των Πειραιωτών για τη νέα σεζόν.

Αν και παίζει δεξί μπακ, είχε ξεκινήσει από εξτρέμ, μια θέση που του άρεσε, γι’ αυτό και προωθείται πολλές φορές. Είναι αρκετά γρήγορος μεν, αλλά δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Εμερι γιατί του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να βγαίνει στην επίθεση, ενώ είναι επιπόλαιος σε κάποιες ενέργειες στην άμυνα, γεγονός που είχε εκνευρίσει τον τεχνικό της Σεβίλλης.

Μιλούσε αρκετά σε διαιτητές αλλά και στον προπονητή και ζήτησε ο ίδιος να πάει δανεικός στην Τζένοα, αλλά δεν στέριωσε ούτε στην Ιταλία και επέστρεψε άπραγος στην Ανδαλουσία καθώς είχε τετραετές συμβόλαιο με τους Σεβιλλιάνους από το 2013.

Ο Σίλβα έχει το πλεονέκτημα ότι είναι συμπατριώτης του και μπορεί να πιστεύει ότι θα «στρώσει» τον παίκτη, τον οποίο η Σεβίλλη θέλει να τον πουλήσει κοντά στην τιμή που τον είχε πάρει (2 εκατ. ευρώ), συνεπώς μπορεί το ντιλ να κλείσει ακόμα και στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Οπως και να έχει, η τελική απόφαση είναι του προπονητή, την οποία –όπως έδειξε και πέρυσι, ιδιαίτερα στις δύο τελευταίες μεταγραφές στο παρά πέντε (Ερνάνι και Ιντέγε) –συνήθως ικανοποιεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης.