Σε κατάληψη του κτηρίου του υπ. Οικονομικών επί της Καραγιώρης Σερβίας προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ομάδα εφοριακών.

Η κατάληψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι στις εφορίες διαματυρόμενοι για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει καλέσει για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της οδού Νίκης για τις 11 το πρωί.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρεί στην εκχώρηση εξουσίας των δημοσίων εσόδων του Κράτους σε ανεξάρτητούς φορείς κάτι που δεν συμβαίνει σε καμιά χώρα της Ευρώπης.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις μετά το 3ο μνημόνιο με το οποίο ψηφίστηκε η διάλυση του ΣΔΟΕ και η δημιουργία «Αυτόνομου Φορέα Εσόδων». Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών. Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ, κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών. Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας».

Οι εργαζόμενοι των εφοριών καλούν την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό σχέδιο νόμου που προωθεί για ψήφιση, ζητούν να ληφθούν υπόψη έστω και καθυστερημένα τα αιτήματα των εργαζομένων, την ενοποίηση των υπηρεσιών (ΓΓΔΕ – ΣΔΟΕ – ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ) σε μια ενιαία υπηρεσία εντός του Υπουργείου Οικονομικών και την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων.