Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σε σχέση με την Ελλάδα.

«Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει συνεχίζει να ισχύει, δηλαδή ότι δεν θα έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα και σε σχέση με αυτή», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι αναμένει οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση της Τρίτης.

Ο Σόιμπλε επίσης προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής σε όλο τον κόσμο: «Γνωρίζετε επίσης πως πιστεύω ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και ρευστότητας τείνουν να ενισχύουν τη μεταβλητότητα και άρα τη νευρικότητα». 

Δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι μπορούν να δικαιολογήσουν οι οικονομικές εξελίξεις και αυτό εν μέρει οφείλεται σε γεωπολιτικούς κινδύνους. 

Για την πιθανότητα αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Σόιμπλε δήλωσε: «Όλοι θα συμφωνήσουμε στο να ελπίζουμε ότι οι Βρετανοί θα λάβουν μια απόφαση που είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας και θα ανταποκριθούν στις ευθύνες τους». 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από