Ο τρίτος αγώνας δρόμου για καλό σκοπό, «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», ξεκινά και φέτος την Πέμπτη 19 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, για να ενισχύσει αυτή τη φορά δύο φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αρχικά το ίδρυμα Παιδικές Καρδιές για την αγορά πολύτιμου εξοπλισμού για την παιδιατρική πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ καθώς και τo ίδρυμα Ελπίδα, μονάδα αυτισμού με έντονη δραστηριότητα και πλούσιο έργο στην υποστήριξη του αυτιστικών παιδιών.

Ο διεθνής πρεσβευτής του 3ου φιλανθρωπικού αγώνα «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», είναι για φέτος ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική, Ιωάννης Μελισσανίδης.

Η διοργάνωση που γίνεται σε συνεργασία με την ΔΕΘ και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός και μοναδικός στο είδος του δωρεάν αγώνας, ο οποίος φέτος θα διαρκέσει 50 ώρες συνεχόμενα (από 19 έως 21 Μαΐου) και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτου ηλικίας, από νεογέννητα βρέφη έως υπερήλικες. Ο αγώνας αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ του Σαββάτου.

Οι πρώτοι δρομείς (άνδρες και γυναίκες) σε χιλιόμετρα, καθώς και η ομάδα που θα έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά σε χιλιόμετρα, που αυτόματα σημαίνει και τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ενίσχυση των παιδικών ιδρυμάτων, θα βραβευθούν με ειδικά έπαθλα στο τέλος του αγώνα.

Ο αγώνας
Το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» είναι ο μεγαλύτερος αγώνας 50 ωρών στην Ελλάδα που συνδυάζει τρέξιμο και βάδισμα και που έχει αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων και συλλόγων.

Είναι πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου «ΕΡΜΗΣ 1877» που έχει τα δικαιώματα διεξαγωγής του αγώνα στην Ελλάδα. Διοργανώνεται κάθε Μάϊο στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την ΔΕΘ και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και στην Αθήνα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε 1-3 Σεπτεμβρίου του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέχουν και να περπατούν όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και τη νύχτα, όποτε θέλουν για όσο θέλουν, όσες φορές θέλουν και όπως θέλουν.

Η διαδρομή είναι απόστασης ενός χιλιομέτρου, πάντα κυκλική και σε ειδικά ευχάριστα διαμορφωμένους χώρους μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κάθε πολίτης που θα δηλώσει συμμετοχή, θα παραλάβει ένα φορητό chip για να χρονομετρείται ηλεκτρονικά. Για όση ώρα τρέχει ή περπατάει θα καταγράφεται στα chip η απόσταση που διανύει. Ειδικοί ηλεκτρονικοί αισθητήρες – καταμετρητές σε όλη τη διαδρομή θα καταγράφουν τα χιλιόμετρα.

Στην αψίδα εκκίνησης – τερματισμού που στήνεται σε κάθε αγώνα, σε μεγάλη οθόνη φαίνεται σε πραγματικό χρόνο, αυξητικά, ο συνολικός αριθμός των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί από όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και ο χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή και αναλόγως πως νοιώθουν να τρέξουν ή να βαδίσουν, όση ώρα θέλουν και όσες φορές θέλουν να φύγουν και να επανέλθουν κάποια άλλη στιγμή εντός των 50 ωρών που διαρκεί ο αγώνας.

Με την λήξη του αγώνα «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», ανακοινώνονται τα ονόματα των συμμετεχόντων σε κατάταξη και ανάλογα με τον αριθμό των χιλιομέτρων που διήνυσαν ατομικά. Κάθε χιλιόμετρο κάθε συμμετέχοντα, αντιστοιχεί σε 50 λεπτά και μετατρέπεται σε χρήματα για κοινωφελή ιδρύματα.

Έτσι ο κάθε συμμετέχων θα γνωρίζει πόσο συνέβαλε με την προσπάθειά του για την οικονομική ενίσχυση των κοινωφελών ιδρυμάτων. Για τους συμμετέχοντες με τη μεγαλύτερη συνεισφορά προβλέπονται και ειδικά έπαθλα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@nofinishrun.org ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.nofinishrun.org/

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από