Οι συνθήκες υπήρξαν ιδανικές προκειμένου να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός την πρώτη του εφετινή νίκη σε ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες μόλις στο 20′ λόγω αποβολής του Τζιόλη (με απευθείας κόκκινη) για αντιαθλητικό φάουλ στον Ζέκα, οι Πράσινοι αιφνιδίασαν με τη σέντρα του β’ ημιχρόνου σκοράροντας με τον Μπεργκ μόλις στα 29 δευτερόλεπτα, είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας (63% – 37%), αλλά ο Δικέφαλος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς παρά τις αντιξοότητες, άντεξε την ασφυκτική πίεση, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με τον Χαρίση στο 49′ και απέσπασε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη των πλέι οφ (βαθμολογία: ΠΑΟΚ 4, Παναθηναϊκός 4, ΑΕΚ 2, Πανιώνιος 1) παραμένοντας σε ανοδική τροχιά μετά και τη νίκη στην πρεμιέρα επί της ΑΕΚ στην Τούμπα. Αντιθέτως, το Τριφύλλι προβλημάτισε για ένα ακόμη ματς με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο. Ο 40χρονος Ιταλός αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα με μια αμφιλεγόμενη κίνηση ο ρωμαίος κόουτς ύψωσε τις παλάμες του προς τους εξοργισμένους οπαδούς. Αλλοι το μετέφρασαν ως μια απολογητική κίνηση, άλλοι ως προσπάθεια να ζητήσει ηρεμία (αργότερα από την ΠΑΕ λεγόταν ότι επρόκειτο για κίνηση συγγνώμης). Το βέβαιο είναι ότι προκάλεσε περισσότερο εκνευρισμό.

Ολα αυτά συνέβησαν υπό το βλέμμα του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος αναλαμβάνει ρόλο football manager, αλλά αντελήφθη ότι έχει πολύ δύσκολο έργο για να αλλάξει την εικόνα μιας ομάδας που δεν έχει νικήσει κανένα παιχνίδι απέναντι σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο Νάνο, Μολέντο, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (77′ Καλτσάς), Ζέκα, Αμπέντ (60′ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λέοβατς, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ροντρίγκες (78′ Μυστακίδης), Μακ (60′ Ζάιρο, 68′ Σκόνδρας), Αθανασιάδης.