Τα ανούσια πλέι οφ

Επιτέλους, αρχίζουν τα ελληνικά πλέι οφ. Υστερα από πολλά ερωτηματικά, το ποδόσφαιρο μπαίνει σε μια σειρά και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να χαμογελάμε. Είναι, ωστόσο, έτσι τα πράγματα; Ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τους αγώνες κατάταξης σε ένα πρωτάθλημα πλήρως απαξιωμένο και με τόση ομίχλη; Οι τέσσερις ομάδες θα δίνουν αγώνες ανά τρεις ημέρες, οι παίκτες κατάκοποι θα πάνε μετά για διακοπές προτού επανέλθουν σύντομα για προετοιμασία και το μόνο έπαθλο θα είναι το μοίρασμα των ευρωπαϊκών εισιτηριών. Αφήστε που κάποιες φορές ο τρίτος της κατάταξης, αυτός που θα πάει στο Γιουρόπα Λιγκ, μπορεί να είναι και πιο τυχερός από τον δεύτερο που θα δώσει προκριματικά παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αραγε, ο κόσμος θα βρεθεί στις εξέδρες των γηπέδων ή θα προτιμήσει την αποχή και την άνεση του καναπέ; Μάλλον τα πλέι οφ κάνουν καλό στην τηλεόραση που θα γεμίσει το πρόγραμμά της με απευθείας ποδοσφαιρικές μεταδόσεις. Γι’ αυτό και σήκωσε τους τόνους προκειμένου να μην αναβληθούν. Αλλά το ζητούμενο σχετίζεται με το πώς θα εμπλουτιστεί η ποδοσφαιρική περίοδος με αληθινά κρίσιμα ραντεβού και ελκυστικά παιχνίδια.

Η ανακοίνωση του Αρη

Δεν είναι σύνηθες οι ομάδες να αναγνωρίζουν τα λάθη των οπαδών τους. Τις παρεκτροπές της εξέδρας. Ο μπασκετικός Αρης το έπραξε με χθεσινή του ανακοίνωση και αξίζει να το μνημονεύσουμε. Μιλά για «οπαδικό παροξυσμό» και τονίζει την προσπάθειά του να «διαφυλάξει τα σύμβολα και τους θρύλους του από υποτιμητικές συμπεριφορές αντίπαλων οπαδών». Είναι ξεκάθαρο πως οι ύβρεις εις βάρος του Διαμαντίδη στον προχθεσινό ημιτελικό δεν άρεσαν καθόλου στη διοίκηση. Δείχνει τον δρόμο με αυτές τις συστάσεις και το ζήτημα είναι αν καταλάβουν το λάθος οι φανατικοί. Γιατί και χθες, σε άλλο γήπεδο και εν προκειμένω στο ΟΑΚΑ, οπαδοί της ΑΕΚ έβριζαν χυδαία τη σύζυγο του Σπανούλη. Κρίμα.

Λούκας

Αυτό θα είναι μεταγραφικό deal που θα συζητηθεί και αποδεικνύεται πως ο συγκεκριμένος παίκτης δεν ήταν για τα χωράφια μας: ο λόγος για τον Λούκας Πέρεθ. Το πιθανότερο είναι ότι θα αποχωρήσει από τη Λα Κορούνια και ήδη ακούγονται πολλές ομάδες να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του άλλοτε χαφ του ΠΑΟΚ. Τελευταίο όνομα που ελέχθη ήταν αυτό της Λέστερ, της νέας πρωταθλήτριας Αγγλίας. Αν όντως ο Λούκας πουληθεί με σημαντικό χρηματικό ποσό, τότε άμεσα ευνοημένοι θα είναι στην Τούμπα. Ξεχνάτε ότι διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης, άρα θα εισπράξουν κάποια εκατ. ευρώ ακόμη;

Κέρι

Μετά την απίστευτη αρχή (24-0), την κατάρριψη του ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς (73 νίκες – 9 ήττες) και ένα σωρό ατομικές διακρίσεις, ο Στεφ Κέρι το πέτυχε και αυτό! Για δεύτερη σερί σεζόν, αλλά για πρώτη φορά ομόφωνα στην 61χρονη ιστορία του θεσμού, ανακηρύχθηκε MVP του πρωταθλήματος αποσπώντας 130 πρωτιές στις προτιμήσεις επίλεκτων δημοσιογράφων και μία ακόμη, που ανήκει στους φιλάθλους. Τον Κέρι (1.310 ψήφοι) ακολούθησαν οι Καουάι Λέναρντ (634) και ΛεΜπρόν Τζέιμς (631).