Την απαλλαγή του από την καταβολή ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας και λοιπούς φόρους ζητεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος εξήγησε τους λόγους που θεωρεί άδικη την καταβολή φόρων εκ μέρους των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων, και με συλλογή υπογραφών διεκδικεί την απαλλαγή του από ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που διαθέτει, την καταβολή φόρου εισοδήματος από μισθώματα και άλλους φόρους.

«Οι ιδιώτες και οι εταιρίες που μας στηρίζουν έχουν ήδη φορολογηθεί γι’ αυτά, είναι άδικο να πρέπει να το ξανακάνουμε κι εμείς, ένας οργανισμός που δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Όλα τα έσοδα πάνε στη στήριξη των παιδιών μας, τα διοικητικά μας έξοδα είναι αυστηρά στο 11%», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα έχει επηρεάσει πολλαπλώς και την λειτουργία του, ενώ οι δράσεις του έχουν αυξηθεί λόγω της προσφυγικής κρίσης.