Η δέκατη γενιά της νέας Mercedes Benz E-Class θέτει νέα στάνταρ όσον αφορά στην ασφάλεια και την ευφυία της αυτοκίνησης. Απόδειξη αυτού; To «πακέτο» έξυπνης οδήγησης Intelligent Drive, που αλλάζει τα δεδομένα πίσω από το τιμόνι!

Κάμερες, αισθητήρες και μια πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων καταγράφουν, αξιολογούν σύνθετες καταστάσεις οδήγησης (πχ ένα απρόβλεπτο φρενάρισμα ενός προπορευόμενου οχήματος) και παρεμβαίνουν με στόχο τη ελαχιστοποίηση ή την αποφυγή μιας σύγκρουσης. Όλα αυτά, γίνονται σε χρόνο ντε τε. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, δηλαδή, πολύ πριν αντιδράσει οδηγός.

Active BrakeAssist: Το συγκεκριμένο σύστημα είναι σε θέση να προειδοποιήσει τον οδηγό για επικείμενο κίνδυνο πρόσκρουσης, να παρέχει ακριβώς το σωστό επίπεδο υποστήριξης κατά τη διάρκεια της έκτακτης πέδησης, και εάν είναι απαραίτητο, να ενεργοποιήσει την πέδηση αυτόματα. Επίσης μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς που διασχίζουν την επικίνδυνη ζώνη μπροστά από το όχημα.

Attention Assist: Προειδοποιεί τον οδηγό για έλλειψη προσοχής και υπνηλία.

Drivepilot: Το σύστημα που διατηρεί αυτόματα τη σωστή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, αλλά και να τα ακολουθεί με ταχύτητες έως 210 χλμ/ώρα.

Active Lane Keeping Assist : Το σύστημα που μπορεί να σταματήσει τον οδηγό από άσκοπη αλλαγή λωρίδας, επεμβαίνοντας διορθωτικά – ακόμη και στην περίπτωση των διακεκομμένων γραμμών ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση με άλλο όχημα.

Active Blind Spot Assist : Προειδοποιεί για τον κίνδυνο πλευρικής σύγκρουσης σε τυπικές συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη σε χαμηλές ταχύτητες και, όπως και πριν, να παρέμβει διορθωτικά την τελευταία στιγμή για να αποτραπεί μια σύγκρουση σε ταχύτητες πάνω από 30 χλμ/ώρα.

Pre- Safe Plus: Προστατεύει από τις συγκρούσεις με οχήματα που ακολουθούν ενεργοποιώντας τους εντατήρες ζωνών ασφαλείας PRE-SAFE και – εάν το όχημα είναι ακίνητο – ενεργώντας στα φρένα ώστε να εμποδίσει το αυτοκίνητο να τσουλήσει προς τα εμπρός λόγω της σύγκρουσης.

Pre-Safe impulse side: Όταν επίκειται μία πλευρική σύγκρουση , τότε το συγκεκριμένο σύστημα κινεί τον οδηγό ή τον συνοδηγό μακριά από την επικίνδυνη ζώνη σε μια πλάγια κατεύθυνση για προληπτικούς λόγους. Για να γίνει αυτό, τα πλαϊνά μαξιλάρια των πολυλειτουργικών καθισμάτων γεμίζουν με αέρα για να παρέχουν πιο σταθερή στήριξη μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, αυξάνοντας έτσι την απόσταση μεταξύ των επιβατών και της πόρτας και, ταυτόχρονα, μειώνοντας τις δυνάμεις που επενεργούν στους επιβαίνοντες.

Pre-Safe Sound: Το συγκεκριμένο σύστημα εκπέμπει ένα σύντομο ηχητικό σήμα παρεμβολής μέσω του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου, αν ο κίνδυνος της σύγκρουσης.

Προβολείς Multibeam: Τα 84 αυτόνομα LED υψηλής απόδοσης, μπορούν να φωτίζουν ξεχωριστά και ελεγχόμενα το δρόμο χωρίς να τυφλώνουν τους οδηγούς από το αντίθετο ρεύμα.