Φαβορί ένας Ελληνας

Ο Μισέλ Πλατινί αποχωρεί από την προεδρία της UEFA, καθόσον ναι μεν μειώθηκε η ποινή του (στο CAS) σε τέσσερα χρόνια, ωστόσο είναι σαφές ότι δεν έπεισε για την αθωότητά του σχετικά με την οικονομική συναλλαγή που είχε με τον τέως πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ. Το ενδιαφέρον δεν είναι, ασφαλώς, μόνον το τι συμβαίνει με τον γάλλο αξιωματούχο. Αλλά κυρίως εστιάζεται στο ποιος θα τον διαδεχθεί: σύμφωνα, λοιπόν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο νυν γενικός γραμματέας της UEFA, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, προβάλλει ως φαβορί για την προεδρία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Σχεδόν ίδιες πιθανότητες έχει και ο Βιγιάρ, επικεφαλής της ισπανικής Λίγκας, και ήδη οι μπουκμέικερ φτιάχνουν τις αποδόσεις για το ντέρμπι. Αν ο Θεοδωρίδης πετύχει μια ακόμη αναβάθμιση θα έχουμε να κάνουμε με προσωπικό του θρίαμβο. Κάτι το απίστευτα οξύμωρο. Από τη μια το γεμάτο σύννεφα ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό που αδυνατεί να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου, και στον αντίποδα το κορυφαίο πόστο από έναν έλληνα παράγοντα που λειτουργεί μακριά από τις εγχώριες παθογένειες.

Επιλογέςκαι απορίες

Ανακοινώθηκε η προεπιλογή του Σκίμπε για την εθνική ομάδα. Πρόκειται για κλήσεις 31 ποδοσφαιριστών και από κει θα βγει η ομάδα που θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για τα δύο φιλικά σε Σίδνεϊ (4/6) και Μελβούρνη (7/6). Οι επισημάνσεις: πρώτον, δεν κλήθηκε κανένας ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, κάτι αρνητικό για το Τριφύλλι. Δεύτερον, ο γερμανός κόουτς συμπεριέλαβε στους 31 μόνο δύο τερματοφύλακες (Καρνέζης, Καπίνο), άρα τι θα συμβεί σε περίπτωση ενδεχόμενου τραυματισμού; Τρίτον, είχαμε εκπλήξεις τύπου Μπουκουβάλα και φυσικά τη δικαίωση του Μπακασέτα. Και τέταρτον, δεν εστάλη πρόσκληση στον Μανωλά, προφανώς γιατί το ζήτησε ο ίδιος ο αμυντικός της Ρόμα.

Ο Δέλλας συνεχίζει

Ηταν αναμενόμενο να μη ρισκάρει ο Σπανός με κάτι διαφορετικό και να εμπιστευθεί εκ νέου τον Ατρόμητο στον Δέλλα. Κυρίως γιατί επί των ημερών τού συγκεκριμένου προπονητή η ομάδα έδειξε βελτίωση. Χθες, επισημοποιήθηκε η ανανέωση της συνεργασίας. Ακολουθεί ο σχεδιασμός και στο Περιστέρι θα ήθελαν να προχωρήσουν σε κάποια πώληση προκειμένου να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα. Θα φύγει, λοιπόν, ο Μπάρκας;

Το γήπεδο

Η πολυαναμενόμενη «νέα Λεωφόρος» παρουσιάστηκε χθες και έχουμε να κάνουμε με ριζικό λίφτινγκ. Θα λέγαμε πως ο Γιάννης Αλαφούζος ποντάρει στο συναίσθημα των οπαδών που δικαιολογημένα αγαπούν πολύ την παραδοσιακή έδρα της ομάδας. Αρκεί, αυτή τη φορά, τα έργα να προχωρήσουν και το σχέδιο να υλοποιηθεί. Και σε βάθος χρόνου, να καταφέρει ο ΠΑΟ να αποκτήσει την έδρα που του αξίζει. Μεγάλες ομάδες, σύγχρονα γήπεδα.

Πογέτ

Δεν άργησε να βρει δουλειά μετά την αποπομπή του από την ΑΕΚ. Και μάλιστα θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα σε τοπ πρωτάθλημα, το ισπανικό. Ο Ουρουγουανός ανακοινώθηκε από την Μπέτις και το συμβόλαιό του θα είναι διετούς διάρκειας.