Έντονη κριτική άσκησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που τον διαδέχθηκε στο βήμα της Βουλής.

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη πρέπει να μελετηθεί γιατί περιέχει κρυφές αλήθειες, πολλά ψεύδη και ανακρίβειες», είπε ο κ. Δραγασάκης, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για καταστροφολογία προκειμένου να κρύψει τις αδυναμίες και τα αδιέξοδα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε «διχασμένο κόμμα με κρίση ταυτότητας».

Καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «είναι δέσμιος μιας στρεβλής αντίληψης για τον αυτοματισμό των αγορών και υιοθετεί μια κρυφή νεοφιλελεύθερη ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και συντάξεων» και τη Νέα Δημοκρατία για «αδυναμία σύλληψης της μεγάλης εικόνας και κατανόησης της δυναμικής των εξελίξεων».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης, συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, μίλησε σαν να μην υπάρχει Ευρώπη, ούτε παγκόσμια ρεύματα που συγκρούονται, αλλά «όλα είναι θέμα ποιος είναι περισσότερο ψεύτης. Αυτό που ονομάζετε ψέματα ήταν στόχοι ενός πολιτικού κόμματος και τους στόχους μας δεσμευόμαστε να τους υλοποιήσουμε είτε γρήγορα, είτε αργότερα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «βασικό πόλο σταθερότητας και ανάκαμψης και βασική δύναμη μετασχηματισμού και ανασυγκρότησης, ενώ τόνισε ότι είναι στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων», δίνοντας τη μάχη προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέων συμμαχιών, «ώστε και τη χώρα μας να ορθοποδήσουμε και την Ευρώπη να αλλάξουμε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από