Η πορεία της Αννας Κορακάκη προς την κορυφή πάει σφαίρα και με την ευθυβολία που η ίδια βρίσκει τον στόχο, συνήθως από τα 10 μέτρα και με το αγαπημένο της αεροβόλο, οι οιωνοί είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Λίγο μετά το Πάσχα, στο Σουλ της Γερμανίας κατέκτησε δύο ακόμα – από τα πολλά που έχει πάρει – μετάλλια (χρυσό και ασημένιο) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων.

Χρυσό στο αεροβόλο πιστόλι με συνολική επίδοση 386/400 βολές και μάλιστα, στον τελικό είχε επίδοση 200,6, η οποία υπολειπόταν μόλις 0,4 από το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ. Και ασημένιο μετάλλιο στο σπόρ πιστόλι με πανελλήνιο ρεκόρ (587/600)!

Στα 20 χρόνια της, θα είναι στο Ρίο η δεύτερη μικρότερη σε ηλικία, ενώ θα έχει και αντιπάλους με τα διπλάσια χρόνια της και βάλε (θα έχει αντίπαλο 47 ετών, για παράδειγμα) καθώς το άθλημά της είναι άνευ ορίου ηλικίας και μάλιστα η εμπειρία είναι καθοριστικός παράγοντας στη σκοποβολή.

Η ίδια πάντως έχει «καταργήσει» αυτόν τον κανόνα καθώς όχι μόνο ξεκίνησε τη σκοποβολή στα 12 και μπήκε στην εθνική ομάδα στην ηλικία-ρεκόρ των 14, αλλά ξεπέρασε γρήγορα και την καριέρα του πατέρα – προπονητή της Τάσου Κορακάκη, ο οποίος αποτελεί και τον μέντορά της.

«Ας τον έχω μαζί στην προετοιμασία και στους αγώνες, να έχω και σφαίρες, και θα δείτε τι μπορώ να κάνω» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην «Ομάδα» πριν από λίγους μήνες. Δεδομένου ότι πολλές φορές η Ομοσπονδία στέλνει στους Αγώνες εθνικούς προπονητές τουφεκιού και όχι πυροβόλου, είναι πολύ βασικό για την πρωταθλήτριά μας να έχει μαζί τον δικό της προπονητή, που την έχει βοηθήσει πάρα πολύ, όπως και τον αδελφό της Διονύση, επίσης σκοποβόλο της εθνικής ομάδας.

Οταν έμεναν στη Δράμα, ο πατέρας της είχε διαμορφώσει ειδικό χώρο σε ένα υπόστεγο όπου της μάθαινε τις κινήσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν έχει σκοπευτήριο 25 μέτρων που απαιτείται για τους αγώνες πυροβόλου όπλου, στους οποίους επίσης συμμετέχει. Ακόμα και τις σφαίρες είναι δύσκολο να βρει (χρειάζεται κοντά στις 150 για μια καλή προπόνηση), σε αντίθεση με τα σφαιρίδια του πυροβόλου που τα βρίσκεις παντού.

Το πόσο έχει μεγαλώσει αθλητικά η Αννα Κορακάκη φαίνεται από το γεγονός ότι την έχουν επιλέξει για να αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, το γερμανικό (όπου κάθε ομάδα επιλέγει μόλις δύο ξένους), με την ομάδα της Βάλντκιρχ, με την οποία μάλιστα αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια πριν από λίγο καιρό!

Στα κορίτσια αρέσουν τα κοσμήματα από χρυσό και ασήμι, αλλά η Αννα Κορακάκη τα συλλέγει σε μετάλλια.