Την υπεράσπιση του ανθρώπου, της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, υπενθύμισε με το αναστάσιμο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την τελετή της Ανάστασης στον μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.Αμέσως μετά την τελετή της ανάστασης και αποχωρώντας από τον καθεδρικό ναό της Υπαπαντής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η σταύρωση και η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι για την Χριστιανοσύνη η θεία σπονδή, για την σωτηρία του ανθρώπου και της τελικής του καταξίωσης, ώστε να καταστεί εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του.Εύχομαι το ανέσπερο φως της ανάστασης του Κυρίου να δείξει σ’ όλη την ανθρωπότητα, και ιδίως στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, το δρόμο του μεγάλου χρέους όλων μας. Που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση του Ανθρώπου και ιδίως του πολλαπλώς πάσχοντος στην εποχή μας συνανθρώπου μας, όπως επίσης την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του. Χριστός Ανέστη».