Λίγο πριν βάλουν φωτιά σε Αυτόματο Ταμειακό Μηχάνημα (ΑΤΜ) τράπεζας έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς οι δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 21 ετών, που τελικά συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στα Πατήσια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες της Άμεσης Δράσης που διέρχονταν με περιπολικό από την περιοχή τούς είδαν να τοποθετούν και να ενεργοποιούν σε ΑΤΜ αυτοσχέδιο εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα τζακιού.

Στη θέα των αστυνομικών και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, ο μηχανισμός τους έπεσε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά μπροστά από τον χώρο του ΑΤΜ. Οι δράστες καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν σε κοντινή απόσταση, αν και αντιστάθηκαν για να αποτρέψουν τη σύλληψή τους.

Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλα τύπου full face, σακούλα με προσανάμματα τζακιού και γάντια μηχανής, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι κι ένα κλομπ.

Από την πλευρά του, ο 19χρονος είχε και στο παρελθόν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ομάδα ατόμων που είχε επιτεθεί με μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά Αστυνομικού Τμήματος και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για εμπρησμό, έκρηξη, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων φθορών, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.