Υπουργός με ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο στον τομέα της οικονομίας ποζάρει μετά της συζύγου στο εξώφυλλο του «Paris Match». Το περιοδικό δημοσιεύει παράλληλα στα ενδότερα εκτενή συνέντευξη εικονογραφημένη με φωτογραφίες όλο γκλάμουρ από την προσωπική ζωή του ζεύγους. Ξεσπάει θύελλα. Mea culpa ομολογεί τελικά ο υπουργός, αυτό δεν θα έπρεπε να είχε γίνει. Μόνο που ξανάγινε: η «κατάρα του Βαρουφάκη» χτύπησε αυτή τη φορά τον Εμανουέλ Μακρόν, τον ιδιαίτερα φιλόδοξο υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, ο οποίος λανσάρισε προ εβδομάδος, έναν χρόνο πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές, το δικό του πολιτικό κίνημα, με το όνομα En Marche! (Εμπρός!).

Το γνωστό περιοδικό που ειδικεύεται στις φωτογραφίσεις διασημοτήτων, δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό του μια επίσημη φωτογραφία του ζεύγους πάνω σε κόκκινο χαλί στο προαύλιο του Ελιζέ, με τον τίτλο «Μαζί στον δρόμο της εξουσίας – Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν – Αποκλειστική της συνέντευξη στο “Paris Match” – Οι φωτογραφίες του προσωπικού τους άλμπουμ». Ακολουθούν τέσσερις σελίδες με φωτογραφίες και άλλες τέσσερις με τη συνέντευξη της συζύγου Μπριζίτ Τρονιέ. Για «γκάφα» έκανε λόγο εκ των υστέρων ο Μακρόν. «Είναι μια ανοησία, μια ανοησία που κάναμε μαζί». «Η σύζυγός μου, με την οποία είμαι πολύ δεμένος, μίλησε σε μια δημοσιογράφο του “Paris Match”. Η σύζυγός μου δεν γνωρίζει το μιντιακό σύστημα, έχει μετανιώσει για αυτό». «Η σύζυγός μου, η οικογένειά μου, είναι ό,τι πιο σημαντικό για μένα, δεν είναι στρατηγική η έκθεσή της, είναι αναμφίβολα μια γκάφα. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και δεν είναι μια στρατηγική που θα επαναλάβουμε» δήλωσε.

Επί τη ευκαιρία, οι δημοσιογράφοι τον (ξανα)ρώτησαν αν σκοπεύει να είναι υποψήφιος το 2017. Ακόμη μία φορά, ο Μακρόν απάντησε πως «σήμερα δεν είναι αυτή η προτεραιότητά μου».