Κεντρική είδηση στη διεθνή ειδησεογραφία είναι η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.

Λίγο μετά της 10 το πρωί τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα στον κόσμο διέκοψαν το πρόγραμμά τους και μετέδιδαν με έκτακτα δελτία την άφιξη του Ποντίφικα στη Λέσβο.

Σε όλες τις ανταποκρίσεις μεταδίδεται το μήνυμα που έστειλε ο Πάπας στους πρόσφυγες ότι δεν είναι μόνοι, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στην παρουσία του Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο έχουν στείλει ανταποκριτές στο νησί και μεταδίδουν με έκτακτα δελτία τις κινήσεις των τριών θρησκευτικών ηγετών.

Τα δημοσιεύματα εστιάζουν επίσης στην απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να πάρει μαζί του στο Βατικανό φεύγοντας από τη Λέσβο δέκα πρόσφυγες.

Και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ποντίφικας μετέβη σήμερα στην Λέσβο η οποία είναι και «το σύμβολο της δοκιμασίας των προσφύγων», ενώ υπογραμμίζουν τη δήλωση του Πάπα ότι «θέλει να κρατήσει πάνω στο γραφείο του τις ζωγραφιές με τις οποίες τον υποδέχθηκαν τα μικρά προσφυγόπουλα».

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, προβάλλει τον απλό όσο και περιεκτικό τρόπο με τον οποίο ο Ποντίφικας θέλησε να ευχαριστήσει την χώρα μας για την αλληλεγγύη και την βοήθεια που επέδειξε. Η ιταλική εφημερίδα μεταφέρει το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Αργεντινού Ποντίφικα, με δυο μόνον λέξεις «grazie Grecia» (Ευχαριστώ Ελλάδα).