Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι οι περισσότερες από τις κτήσεις του Βρετανικού Στέμματος και τα υπερπόντια εδάφη, όπως τα Κέιμαν και οι Παρθένες Νήσοι που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι, θα πρέπει στο εξής να μοιράζονται με το Λονδίνο τις φορολογικές πληροφορίες που διαθέτουν.

Τα εδάφη αυτά, εκτός από τα Γκέρνσεϊ και την Ανγκουίλα, έχουν συμφωνήσει να παράσχουν στις δικαστικές και φορολογικές αρχές της Βρετανίας πλήρη πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν την ταυτότητα των ιδιοκτητών των εταιρειών που έχουν την έδρα τους σε αυτά, είπε ο Κάμερον μιλώντας στο κοινοβούλιο.

"Για πρώτη φορά, η αστυνομία και οι αρχές θα είναι σε θέση να βλέπουν ακριβώς ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο των εταιρειών που είναι καταχωρημένες στα εδάφη αυτά", είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέροντας μεταξύ άλλων τα Κέιμαν, τις Παρθένες Νήσους, τις Βερμούδες και το νησί Τζέρσεϊ.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρωθυπουργός με στόχο να αντισταθμίσει τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχε για τη δημοτικότητά του η αποκάλυψη ότι στο παρελθόν είχε μετοχές σε ένα εξωχώριο επενδυτικό ταμείο που είχε ιδρύσει ο πατέρας του, Ίαν Κάμερον, ο οποίος πέθανε το 2010.

Η ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam ωστόσο έκρινε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θα πρέπει "να κάνει περισσότερα" και να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες που θα λάβει η κυβέρνηση από τη συμφωνία της με τις κτήσεις του Βρετανικού Στέμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από