Εικόνες ντροπής κατά τη διανομή τροφίμων ήλθαν στην δημοσιότητα τη Δευτέρα από τον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσόχερου στην Λάρισα. Ωστόσο, αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, η κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες η διανομή του γεύματος φαίνεται να γίνεται με τάξη. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στις 25 Μαρτίου, όπως ενημερώνει το e-mail της κυβέρνησης.

Σε σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube τη Δευτέρα φαίνονται πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά, να περιμένουν να τους μοιραστούν τρόφιμα, τα οποία όμως δεν διανέμονται με κάποια οργάνωση αλλά «πετάγονται» από την τρύπα μιας σκηνής με τους πρόσφυγες να δίνουν μάχη και να διαγκωνίζονται μεταξύ τους για να τα πάρουν. Δείτε το βίντεο:

Οι παρακάτω όμως φωτογραφίες από τον ίδιο χώρο, που στάλθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας με e-mail από την κυβέρνηση, δείχνουν μία διαφορετική εικόνα για τον τρόπο που μοιράζεται το φαγητό στο Κουτσόχερο. Στο e-mail πάντως αναφέρεται ότι οι εικόνες προέρχονται από τη διανομή της 25ης Μαρτίου.