Ένα αεροσκάφος Boeing 737 που πραγματοποιούσε την πτήση από Ντουμπάι προς Ροστόφ της Ρωσίας συνετρίβη τα ξημερώματα κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία.

Όπως ανέφεραν πηγές στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass και οι 55 επιβαίνοντες καθώς και τα έξι μέλη του πληρώματος είναι νεκροί. «Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί», δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών.

To αεροσκάφος, τύπου Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai συνετρίβη στις 02:30 (ώρα Ελλάδας) περίπου το πρωί του Σαββάτου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Σύμφωνα με πηγές, ανάμεσα στους 55 επιβαίνοντες και τα έξι μέλη του πληρώματος που σκοτώθηκαν, βρίσκονταν τέσσερα παιδιά.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη με την επαφή του με το έδαφος. Ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ δήλωσε οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο και ήταν σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος είναι ανάμεσα στις πιθανές αιτίες της συντριβής.

Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.

Η αεροπορική εταιρεία FlyDubai, με ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως ερευνά το περιστατικό και αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες για την αεροπορική τραγωδία.

Κύπριος ο πιλότος

Ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους, 38 ετών, είναι ο πιλότος του Boeing της εταιρείας Flydubai που συνετρίβη στην πόλη Ροστόφ ον Ντον στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο ρώσος πρέσβης στην Λευκωσία επιβεβαίωσε το όνομα του Κύπριου πιλότου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρέσβης της Κύπρου στη Μόσχα, Γιώργος Κασουλίδης, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.