Μηδενικό περιθώριο λάθους έχει ο Ολυμπιακός, μέχρι την ολοκλήρωση της φάσης των «16» της Euroleague για να ελπίζει σε πρόκριση στα πλέι οφ. Η ήττα από την Μπάμπεργκ την περασμένη αγωνιστική δεν δίνει δικαίωμα… ήττας στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αρχής γενομένης αύριο (18/3, 21:45) με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ. Ομάδας ουραγού του 6ου ομίλου και ομάδας από την οποία ηττήθηκε επί λιθουανικού εδάφους ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο.

«Πάμε για την πρώτη από τις τέσσερις νίκες που χρειαζόμαστε για την πρόκριση» δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο ΣΕΦ, μία ημέρα πριν το τζάμπολ των εντός έδρας αναμετρήσεων.

«Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για εμάς. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα η Ζάλγκιρις. Έχει έμπειρους παίκτες, Λιθουανούς, όπως οι Γιανκούνας και Σειμπούτις. Είναι σκληρή μέσα στο γήπεδο. Προσπαθεί πλέον περισσότερο στην άμυνα. Νίκησε την Μπάμπεργκ στην έδρα της. Έχασε δύσκολα σε Βιτόρια και Βαρκελώνη. Θέλει προσοχή και υπομονή το ματς. Εμείς θα εφαρμόσουμε την τακτική μας σε άμυνα και σε επίθεση. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Είναι μονόδρομος η νίκη».

Αναφορικά στις βεβιασμένες επιλογές των παικτών του στα τελευταία παιχνίδια, ο Σφαιρόπουλος εξήγησε: «Είναι κίνδυνος όταν βιάζεσαι. Γιατί δεν παίρνεις σωστές αποφάσεις. Πρέπει να έχουμε ηρεμία και καθαρό μυαλό. Η Ζάλγκιρις μέχρι το τέλος θα προσπαθήσει να φτάσει στη νίκη. Θα πρέπει να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνουμε. Θα πρέπει να έχουμε πίστη στο πλάνο, και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά δήλωσε ικανοποιημένος από το αγωνιστικό επίπεδο των παικτών του τη δεδομένη χρονική στιμή: «Το επίπεδο που παίζουμε είναι αρκετά καλό αυτό φάνηκε και σε ένα δύσκολο παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στην ΑΕΚ. Και με την Λαμποράλ που την νικήσαμε και στο Μπάμπεργκ παίξαμε καλά. Πιστεύω πως στο Μπάμπεργκ αδικούμαστε από το αποτέλεσμα. Η ψυχολογία είναι σημαντική και την χρειαζόμαστε. Έχουμε πεισμώσει όλοι μας στον Ολυμπιακό, θα δώσουμε όλοι μας το κάτι παραπάνω για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Καθώς, η Μπάμπεργκ που ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό στην προτελευταία θέση και η Μπαρτσελόνα με μία νίκη περισσότερη έχουν το πλεονέκτημα έναντι των «ερυθρόλευκων» ο Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε αν θα έχει στο μυαλό του και τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών του για την πρόκριση: «Εμείς βλέπουμε μόνο την δική μας ομάδα. Σίγουρα η πρόκρισή μας δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά δεν κοιτάμε τους άλλους. Θέλουμε να κάνουμε το παν για να κάνουμε το «4 στα 4″. Το πιο σημαντικό είναι να μην χάσεις την ουσία. Κοιτάμε αποκλειστικά το τι κάνουμε εμείς».

Βγαίνει η κούραση στην ομάδα του Ολυμπιακού; «Δεν ψάχνω ποτέ δικαιολογίες, το ξέρουν και οι παίκτες, το ξέρετε και εσείς οι δημοσιογράφοι. Ποτέ δεν έψαξα για δικαιολογίες. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κούραση, θα τα δώσουμε όλα. Είχαμε δύσκολα ματς και ταξίδια, αλλά η λέξη κούραση δεν υπάρχει σε αυτήν την ομάδα,» απάντησε ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά.

Αναφορικά στην προσαρμογή και την προσφορά του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος, Χακίμ Ουόρικ, ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Βλέπουμε πως ο Ουόρικ από παιχνίδι σε παιχνίδι προσαρμόζεται. Όσο μπαίνει στην ομάδα λειτουργεί καλύτερα. Όσο περνάει ο καιρός λειτουργεί όλο και καλύτερα μέσα στο σύνολο. Ακόμη μαθαίνει. Είναι σε καλό σημείο. Έχει μπει αρκετά καλά, και βοηθάει όλο και περισσότερο την ομάδα. Όσο περνάει ο καιρός θα παίζει όλο και καλύτερα. Ξέρει τι είναι αυτά που θέλω, ξέρει τι είναι αυτά που θέλει η ομάδα από εκείνον».

Η ήττα από τη Ζαλγκίρις, μετά από αυτή της Μπάμπεργκ άλλαξαν τα δεδομένα ως προς το στόχο της πρόκρισης για τον Ολυμπιακό. Θέλουν εκδίκηση οι «ερυθρόλευκοι»; «Δεν υπάρχει η αίσθηση της εκδίκησης. Μας είχε κοστίσει η ήττα του πρώτου γύρου. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο ήμασταν κακοί, καταρρεύσαμε εκεί. Κάναμε το χειρότερο μας παιχνίδι στο Κάουνας για φέτος. Θέλουμε να νικήσουμε γιατί είναι ένα από τα τέσσερα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση,» κατέληξε ο προπονητής του φιναλίστ της Euroleague πέρυσι.