Στους 37 νεκρούς αυξάνεται ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης με παγιδευμένο όχημα που σημειώθηκε στην καρδιά της Αγκυρας το απόγευμα της Κυριακής. Η αστυνομία πραγματοποίησε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων στα Αδανα, και ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την επίθεση, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποδίδουν την ενέργεια σε κούρδους μαχητές.

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, την επίθεση διεξήγαγε ένα ζευγάρι βομβιστών, ένας άνδρας και μία γυναίκα. Οι δύο δράστες συνυπολογίζονται στα 37 θύματα.

Από τις έρευνες έχει προκύψει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο όχημα, το οποίο εξερράγη κοντά σε σταθμό λεωφορείου. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν πολλά θύματα μεταξύ των πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αργά το βράδυ της Κυριακής, οι τραυματίες ήταν 125, εκ των οποίων 19 σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση. Τρεις από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από 34 σε 37 το πρωί της Δευτέρας.

Αν και δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αλλά ούτε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση που να κατονομάζει το PKK ή άλλη κουρδική οργάνωση, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των υπηρεσιών ασφαλείας δείχνουν προς την κατεύθυνση των κούρδων μαχητών.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για επίθεση με παγιδευμένο όχημα, που στοχοποίησε πολίτες. Όπως ανακοινώθηκε, οι έρευνες για την επίθεση θα ολοκληρωθούν εντός της Δευτέρας.

Ήδη, στα Αδανα, η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει δεκάδες προσαγωγές υπόπτων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 18:35 το απόγευμα της Κυριακής σε στάση λεωφορείου στην περιοχή της κεντρικής πλατείας Κιζιλάι, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, πολύ κοντά στην Εθνοσυνέλευση, το υπουργείο Εσωτειρκών και πρώην γραφεία της πρωθυπουργίας.

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη, απαγορεύθηκε η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα.