Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στα δυτικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και αργότερα πιθανόν στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.

Την Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά περιόδους στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.