Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, επικοινώνησε τηλεφωνικά λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το προσφυγικό και το ενδεχόμενο σύγκλησης Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα έχει ήδη υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με την οποία επικοινώνησε το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός.

Το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου είναι πλέον πιθανό, με ορίζοντα πραγματοποίησης, όμως, σε χρόνο κοντά στη Σύνοδο Ε.Ε.- Τουρκίας, στις 7 Μαρτίου. Ο κ.Τσίπρας ανέφερε στην κ. Γεννηματά ότι δεν θεωρεί ότι συντρέχει λόγος σύγκλησης του Συμβουλίου αυτή τη στιγμή, όμως, εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει είτε πριν από τη Σύνοδο, είτε αμέσως μετά. Λεπτομέρειες από το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.