Άκαρπη απέβη η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας στο τελωνειακό φυλάκιο του Προμαχώνα, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με το μπλόκο των Ελλήνων αγροτών και το αντι-μπλόκο από την πλευρά των βούλγαρων οδηγών φορτηγών, που έχουν κλείσει τη διέλευση προς τη βουλγαρική πλευρά.

Στη μόλις 15 λεπτών συνάντηση των δύο διαπιστώθηκε η αδυναμία κοινής συμφωνίας. Μάλιστα, κατά τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, ο βούλγαρος αξιωματούχος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του, επειδή -όπως είπε- από ελληνικής πλευράς δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, που προέβλεπαν άνοιγμα του δρόμου στην ελληνική πλευρά για τη διέλευση των αυτοκίνητων.

Ο κ. Μωυσιάδης υπογράμμισε ότι οι Έλληνες αγρότες υποσχέθηκαν πως θα ανοίγουν τον δρόμο για τέσσερις ώρες κάθε μέρα, ενώ οι Βούλγαροι οδηγοί ζητούσαν επιτακτικά να διαλυθούν τα μπλόκα για να υπάρχει ανεμπόδιστη κυκλοφορία των αυτοκίνητων, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και από τα δυο μέρη, καθώς η οικονομική ζημία που προκαλείται είναι τεράστια.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η στάση των αγροτών παραμένει αδιάλλακτη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συζήτησης για εκτόνωση της κατάστασης στο τελωνείο του Προμαχώνα.