Κινητοποιήσεις, με αφορμή την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco, προανήγγειλαν τη Δευτέρα οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, με συγκεντρώσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ο υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία, ενώ θα επιδιωχθεί συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη.

H ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών, σε κοινή ανακοίνωσή τους, εκτιμούν ότι «η εμμονή της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των λιμανιών».

Προσθέτουν επίσης ότι «η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους εργαζόμενους και το κορυφαίο θέμα των εργασιακών σχέσεων, ενώ έως τώρα δεν έχει προσδιορίσει και δεν έχει θεσμοθετήσει την αναγκαία δημόσια αρχή λιμένος».