Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλιώς αν πάει για Μάιο-Ιούνιο «καήκαμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Βουλή.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε «αγκάθια» που προέκυψαν με τους εκπροσώπους των Θεσμών, διευκρινίζοντας ότι αφού λείψουν για μια εβδομάδα θα επιστρέψουν ίσως στα μέσα της άλλης εβδομάδας και μέχρι τα τέλη του μηνός θα κλείσει η αξιολόγηση για να ανοίξει μετά η συζήτηση για το χρέος.

«Οι θεσμοί συμφωνούν με την αρχιτεκτονική των πραγμάτων που προτείνουμε. Δέχονται τις προθέσεις μας, αλλά λένε ότι πρέπει να βγαίνουν οι αριθμοί. Εμείς πρέπει να τους πείσουμε με συστηματικό τρόπο για το πώς θα φθάσουμε στους στόχους», εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητούνται ο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου του περασμένου Δεκεμβρίου με διατάξεις του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος».

Από τότε που θα επιστρέψουν θα έχουμε άλλες δύο εβδομάδες προθεσμία για να κλείσουμε την συμφωνία, σημείωσε, για να υπογραμμίσει ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση τώρα και πάει για Μάιο – Ιούνιο, «καήκαμε», διότι δεν θα μπορούμε να μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο της οικονομίας σε ενάρετο κύκλο, όπως είπε.

Ενημέρωσε δε ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στα εργασιακά δεν αποτελούν προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, ενώ έκανε λόγο για «δικαιολογημένη μεταρρυθμιστική κόπωση της ελληνικής κοινωνίας».

Δηλώσεις και στο Reuters

Την επιστροφή του κουαρτέτου μέσα στην επόμενη εβδομάδα περιμένει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την επιστροφή των δανειστών θα έχουμε δύο εβδομάδες συζητήσεων πριν από το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Περιμένουμε ότι οι επικεφαλής των Θεσμών θα επιστρέψουν κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα. Όταν επιστρέψουν οι επικεφαλής, θα έχουμε δύο εβδομάδες συζητήσεων πριν από το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από