Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει η Ένωση Συντακτών τη σημερινή δολοφονική επίθεση, όπως τη χαρακτηρίζει, από «αγνώστους» που δέχθηκε ο δημοσιογράφος, συμβασιούχος του ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84» Δημήτρης Πέρρος.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε πρώτα από τα άτομα που τον πλησίασαν εάν είναι δημοσιογράφος και στην καταφατική απάντησή του, εκείνοι άρχισαν να τον χτυπούν με καδρόνια με θεατές τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η κλιμάκωση αυτή των επιθέσεων, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, εκτός από την ανάδειξη των κινδύνων που ελλοχεύουν σε κάθε περίπτωση για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, δύσκολα μπορεί να αποσυνδεθεί από την επιλογή στοχοποίησης των δημοσιογράφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφο ενώ καλεί κυβέρνηση και κόμματα να καταδικάσουν την «άνανδρη και δολοφονική απόπειρα».

Ο Δ. Πέρρος έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και το πρόσωπο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Στην ανακοίνωση τέλος, η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την καταγγελία ότι στις επιλογές του Ασφαλιστικού είναι και η υποταγή της ενημέρωσης, γεγονός που βρίσκει όλους τους δημοσιογράφους απέναντι.