Οι δυο συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη για εμπλοκή σε ισλαμική τρομοκρατική δράση εμμένουν στην αρχική τους δήλωση ότι προορισμός του ταξιδιού τους ήταν το χωριό Πέπλος το οποίο θα επισκέπτονταν ως τουρίστες.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους εξέφρασαν την έκπληξή τους για την τροπή που πήρε το ταξίδι τους, αναίτια όπως εκτιμούν, εξαιτίας του εντοπισμού των δύο μαχαιριών, για τα οποία φέρεται να δήλωσαν ότι εάν ήξεραν πως θα τους έφερναν σε αυτήν τη θέση δεν θα τα έβαζαν στις αποσκευές τους.

Για την τρομοκρατική ή όχι ταυτότητα των συλληφθέντων θα αποφανθεί τις επόμενες ημέρες η ελληνική δικαιοσύνη.

Ωστόσο, από τα υπάρχοντα για την υπόθεση στοιχεία προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, αφενός γιατί μεσολάβησαν περίπου έξι ημέρες από την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας έως και την μετάβασή τους στην Αλεξανδρούπολη, όπου όπως υποστηρίζουν ήταν ο προορισμός του ταξιδιού τους στην Ελλάδα, και αφετέρου γιατί η επιλογή της έκδοσης εισιτηρίου για τον Πέπλο προέκυψε με βάση τις πληροφορίες που ζητήσανε από το ΚΤΕΛ για το πλησιέστερο στο τελωνείο των Κήπων χωριό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ζητήσει τη συνδρομή δικηγόρου, όπως δικαιούνται κατά την πρώτη ανάγνωση του κατηγορητηρίου, στάση που ενδέχεται να διαφοροποιηθεί εν όψει της παρουσίας τους ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη.