Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να μην ισχύσει η ποινή που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν άρχισε ποτέ, λόγω επεισοδιακής συμεριφοράς οπαδών των «πρασίνων». Κατά συνέπεια το «τριφύλλι» χάνει «στα χαρτιά» το ντέρμπι με 3-0, ενώ παραμένουν η αφαίρεση τριών βαθμών, οι τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο των 190.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση του οποίου κάνει λόγο για «σχέδιο εξόντωσης».

Η σχετική ανακοίνωση που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του αθηναϊκού συλλόγου έχει ως εξής:

«Η πρωτοφανής σε σκληρότητα απόφαση τιμωρίας του Παναθηναϊκού για τα όσα συνέβησαν στο μη διεξαχθέν παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, φανερώνει ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη ένα σχέδιο εξόντωσης του Συλλόγου μας και εν τέλει σε πλήρη εναρμόνιση με τους στόχους της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης που ελέγχει απολύτως το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δυστυχώς φαίνεται ότι και η Πολιτεία δια του αρμοδίου Υφυπουργού Αθλητισμού αδρανεί, αν δεν συμβάλλει, προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται ως θύτης κατ’ εντολή των εκτελεστών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού να βρίσκεται σε εγρήγορση. Επίσης, καλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους που επιθυμούν την εξυγίανση και την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να συστρατευθούν. Θα συνεχίσουμε με επιμονή τον αγώνα για την κάθαρση παρά τις όποιες αντιξοότητες. Όλοι να θυμούνται ότι μετά την ύβριν, έρχεται η νέμεσις».