Το νέο Jazz ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προκατόχων του. Το νέο μοντέλο, που παρουσιάστηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, ξεχωρίζει για τη νέα εμφάνιση του, τους πολύ πιο μεγάλους και πρακτικούς χώρους με πιο ποιοτικά υλικά και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Το Jazz έχει μήκος 4 μέτρα, στοιχείο που το καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτο στις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. διαθέτει ρεζερβουάρ καυσίμου τοποθετημένο στο κέντρο για εξαιρετική ευρυχωρία και καινοτόμες χωροταξικές λύσεις Honda.

.Το νέο Jazz έχει 354 λίτρα χώρο αποσκευών, 17 λίτρα παραπάνω από το προηγούμενο Jazz και 1.314 λίτρα (VDA) με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και φορτωμένο μέχρι την οροφή.

Το σύστημα Magic Seats της Honda διασφαλίζει σημαντική ευελιξία στο σαλόνι του, όντας ένα μοντέλο για οικογενειακή χρήση.

Το νέο Jazz εφοδιάζεται με ένα νέο ισχυρό και αποδοτικό βενζινοκινητήρα 1.3 i-VTEC της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Η πρώτη οδηγική εμπειρία μας άφησε με θετικές εντυπώσεις. Το 1.300αρι μοτέρ προσφέρει ρεπρίζ, είναι άνετο στις υπεραστικές διαδρομές ενώ η οικονομία καυσίμου κερδίζει τον οδηγό.

Αποδίδοντας 102 ίππους στις 6.000 σ.α.λ, ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα νέο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο στάνταρ (που αντικαθιστά το προηγούμενο πεντάρι κιβώτιο) ή με ένα νέο κιβώτιο CVT, προαιρετικά. Η κατανάλωση καυσίμου είναι στα 4,6 λίτρα/100χλμ.

Όπως αναφέρει και η φίρμα, η έξυπνη σχεδίαση του διασφαλίζει ότι ο νέος τετρακύλινδρος με i-VTEC (Intelligent Variable Timing & Lift Electronic Control) προσφέρει οδηγικές επιδόσεις εφάμιλλες με του προηγούμενου κινητήρα 1.4 λτ., και κατανάλωση ενός κινητήριου συνόλου 1.2 λτ. Η μέγιστη ροπή είναι 123 Nm στις 5.000 σ.α.λ.

Στην οδηγική ποιότητα προτίθεται η ταχύτερη απόκριση ενώ η οδική συμπεριφορά του είναι βελτιωμένη χάρη στο νέο, πιο άκαμπτο και ελαφρύτερο πλαίσιο και την ανασχεδιασμένη ανάρτηση με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το νέο Jazz είναι άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου με τιμή από 16.990 ευρώ.